Belföld

Szilveszteri programajánló

Új évezred ide vagy oda, nagy ünneplések, bulik idén is szép számmal lesznek. Az évről-évre sikeresebb utcabálok és a nagyobb rendezvények mindenkinek színvonalas szórakozást kínálnak. A FigyelőNet programajánlója segít eligazodni a szilveszteri forgatagban!

A Hysteria 2001 programjából: A szervezők fő célja, hogy képet adjanak a hazai könnyűzenei élet minden területéről, tehát minél több stílust kívánnak felvonultatni. A programok minden sátorban este 8 órától kezdődnek. 1. – Z+ sátor: Ganxsta Zolee és a Kartel, Roy és Ádám, Venus, United, TNT, Kozmix, és három DJ: Spigiboy, illetve a Roger és Stefano duó. 2. – EST FM Szilveszter: Heaven Street Seven, Quimby, Kispál és a Borz, Boban Markovic Orkestar, Sub Bass Monster, EST FM DJ-k: Izil, Nesta, Arabsanyi, Zéró és Infra Gandhi. 3. -Tilos Rádió és a Bahia: Amorf Ördögök, Másfél, Besh O droM, Anima Sound System, Neo, DJ-k: Palotai, Ludmilla és Gonnok. 4. – Hysteria Dance Arena: D.Deejay, Sterbinszky 4 órás exkluzív újévi PlayMate szettje, Slam Jr., Blueboy. 5. – Hyperspace Arena: Deadcode nevű DJ-társulathoz tartozó lemezlovas, Jay, Igor Do’Urden és Hot X, Brenda Russel, Gaetano Parisio, Felipe.

Hysteria 2001

Az egyik legjobban meghirdetett rendezvény tagadhatatlanul a Hysteria 2001. A szervezők a 2000-es és a most következő 2001-es buli után már bátran állíthatják, hogy nagy tapasztalattal rendelkeznek az ezredfordulós bulik megrendezésében, de szerencsétlenségükre ilyen célból az elkövetkező ezer évben nem igazán lesz szükség erre a tudományra. Mindenesetre most mindent elkövetnek, hogy világszínvonalú bulit rendezzenek: A Felvonulási téren felépített öt programcsarnokba közel 15 ezer vendégre számítanak, akik egy belépőjeggyel mindegyik sátorba beléphetnek. A komplexumot alkotó öt építmény mindegyike fűtött, hő- és hangszigetelt lesz, ezen kívül pedig sátrakban berendezett bárok, éttermek és ruhatárak gondoskodnak a zavartalan szórakozásról. A hatalmas, összesen 10 ezer négyzetméter alapterületű ezredforduló-központ 20 ezer ember befogadására lesz alkalmas. A jegyek elővételben 4900 forintba kerülnek, és a http://www.hysteria.est.hu internetcímen, vagy a 06-20-321-2000-es számon lehet megrendelni. A helyszínen váltott belépők ára 5400 forint lesz.

PeCsa – rock és punk buli

A városligeti Petőfi Csarnok, ismertebb nevén a PeCsa rock és punkzenét kínál az odalátogatóknak. A rendezők számítanak arra, hogy az est nem lesz mentes a nagy ivásszattól és őrjöngéstől – ami ilyenkor illik. Fellépnek a Bomber, a Hooligans, a Junkies és a legendás CPG együttes. A belépőjegy elővételben 2200 Ft és ez később sem megy sokkal följebb, a végső határ 2600 Ft.

Bulisokk – Közgáz party három helyen

A hűséges Közgáz Pince látogatókról sem feledkeztek el, hiszen három különböző helyszínen várják a bulizni vágyókat szilveszter éjszaka. Az egy helyszínre érvényes belépő ára 5990 forint elővételben, a mindhárom rendezvényre felhasználható jegy pedig elővételben ezer forinttal drágább. A helyszínen váltott belépőkért 7000 forintot kell majd fizetni. A lényeg, hogy minden jegy korlátlan étel- és italfogyasztásra jogosít.

• A Trendy party-nak a SAP Rendezvénycsarnok ad otthont, itt a programok este 8 és fél 10 között kezdődnek. A 6 ezer négyzetméteres épületben 7-8 ezer vendég búcsúztathatja az óévet. Fellépnek: Back II Black, TNT, Bon-Bon, Splash, Kozmix, Baby Sisters, és Uhrin Benedek. DJ-k: DJ Stefa, DJ Kiss és Johnny d’Arc a Palace-ból.

• A Sláger elnevezésű bulit a KEK-en rendezik, a Villányi úton. A tradicionális középiskolai szalagavató helyszín most nagy 80-as évek bulijának ígérkezik. Fellépnek: Hevesi Tamás, Soltész Rezső, Dolly Roll, DJ Dominique, Csepregi Éva, DJ ER-BEN.

• A Club szilvesztert pedig a Közgáz Pince Klubban rendezik meg, ahol a szokásos “közgázbulis” hangulatra még rátesznek egy kicsit. A dance és disco mellett hajnal felé egy kis house zene is várja a vendégsereget. A hangulatfelelős DJ Nagy és Johnny d’Arc lesz.

Újévi Cinetrip a Rudasban

Öt különböző hőfokú medencében lehet ázni szilveszter éjszakáján a Rudas Fürdőben. Bár a melegvizű törökfürdő részt éjfél után bezárják, az uszodában és az aulában reggelig folytatódik a “hacacáré”. A programok itt is érdekesek és sokszínűek lesznek. Az afro art londont képviselő Paul Murphy-t Palotai, Mango, Keyser és Shuriken követi majd, de Amira, öt hastáncosnő-tanítványával is fellép majd a vendégek előtt. A belépő elővételben 2300 forintba kerül, a helyszínen megváltva pedig 2500 Ft.

További bulik

A Szuper Erósz Szexmagazin Party Pikante bulit rendez a Lurdy Házban az erotika szerelmeseinek. Itt tehát nem maradhat el a chippendale show, és a táncos lányok sztriptízbemutatója sem. Lesznek külföldi sztárvendégek, és tűzijáték is. A jegy elővételben 6000 forint, amely korlátlan italfogyasztást tartalmaz, további 4000 forint befizetése pedig korlátlan ételfogyasztásra is jogosít. Az Almássy Téri Szabadidőközpontban, a PeCsához hasonlóan, alterbulit tartanak, kis punkos beütéssel. Fellép Uhrin Benedek, a Pál Utcai Fiúk, az Üllői Uti Fuck, a Műszaki Hiba, a Nulladik Változat, a Vidámpark, a Balaton és a Colorstar. A belépésért 2600 forintot kell fizetni, elővételben ennél 500 forinttal kevesebbet, ezért a pénzért már este 7-től lehet bulizni egészen hajnalig. Meglepetésnek lesz tombola, és a szervezők szerint minden résztvevő ajándékot kap. Az E-Klubban is ünneplés lesz lufiesővel, welcome drinkkel, ajándékokkal, tűzijátékkal és egy-két erotikus műsorszámmal. A jegy 3200 forintba kerül. A SOTE-n hagyományos szilveszteri bulit készítenek elő, ahonnan az olyan sztárvendégek sem hiányozhatnak, mint a Kozmix, a TNT, Betty Love, és a Splash. A House Arenában Náksi vs. Brunner, NewL és Szergej csinája a hngulatot, de a totális ezredfordító perceket még habpartival is megfejelik. A belépő 2490 Ft elővételben és 500 Ft-tal drágább a helyszínen.

December 31-én éjjel az alábbi járatok közlekednek:1É 15 percenként

3É 15 percenként

7-es 12 percenként

11-es 30 percenként

14É 15 percenként

22-es 30 percenként

28É 30 percenként

30-as 20 percenként

31É 15 percenként

32-es 20-30 percenként

40-es 30 percenként

42É 20 percenként

45É 30 percenként

49É 30 percenként

50É 15 percenként

61É 20 percenként

126-os 30 percenként

144É 30 percenként

153É 30 percenként

173É 15 percenként

179É 20 percenként

956-os 40-60 percenként

A BKV Rt. szilveszteri járatai

A szilveszteri rendezvények miatt a 4-es autóbusz üzemzárásig a Gyöngyösi utca és az Oktogon között jár, a 7-es autóbuszok várhatóan 21 óra 30 perc és 23 óra között a Bosnyák tér és a Baross tér, illetve a Bornemissza tér és a Deák Ferenc tér között járnak (a szabadság hídon át), majd 23 órától az eredeti végállomásaik között közlekednek, de a szabadság hídon át. A 78-as autóbusz 21 óra 30 perctől üzemzárásig a naphegy tér és a Március 15. tér között közlekedik. A 6-os villamos 15 percenként, a 81-es trolibusz 30 percenként indul a végállomásokról. A metró a szokásos üzemzárás után nem közlekedik. A földalatti mindkét végállomásáról 18 órakor indul utoljára, ezt követően a Mexikói út és a Deák tér között 1-jén reggel 5 óra 45 percig pótlóbusz jár 5-10 percenként. Január 1-jén a földalatti első szerelvénye 6 órakor indul. A gödöllői és a szentendrei HÉV vonalán üzemzárás után szolgálati autóbusszal utazhatnak: Cinkotáról Gödöllőre 0 óra 30 perckor, Gödöllőről Cinkotára 2 óra 35 perckor, Békásmegyerről Szentendrére 0 óra 30 perckor és 2 óra 30 perckor, Szentendréről Békásmegyerre 1 órakor és 3 órakor.

Rövidebb útvonalon jár a 41É (a Kosztolányi Dezső tér és az Őrmezői lakótelep között) és a 193É (Pestszentlőrinc, Béke tér és Pestszentimre, központ között), a 85É viszont hosszabb útvonalon (az Örs vezér tér és a Határ út között) közlekedik. 2001. január 1-jén 1 órától a 105-ös autóbusz is csatlakozik az éjszakai közlekedéshez. Nem közlekedik a 6É és a 78É autóbusz.

Jó szórakozást és Boldog Új Évet Kívánunk minden Kedves Olvasónknak!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik