Belföld

Reggeli helyzet – november 2.

A Richter kiváló eredménye jó kezdetet jelent az újabb gyorsjelentési szezon elején. (+) Nem kell félnünk a kergemarhakórtól. (+) Újabb szerencsétlenség a Mol háza táján. (-) Két plusz, egy mínusz - erősödik a Figyelő Barométer.

Szép volt, csak gratulálni tudunk mi is a Richternek, a háromnegyedéves gyorsjelentése ugyanis igazán kiválóra sikerült. Még szebbé teszi a képet, hogy a várakozásoknál jobb eredményt az üzemi – tehát magából a gyártásból származó – eredmény növelésével sikerült elérniük. Azért persze szerencséje is volt a vezetésnek, a dollár-euró árfolyam ugyanis meglehetősen kedvezően alakult az utóbbi időszakban azoknak, akik az eurózónán kívülre is exportálnak. A bejelentés mindenképpen jót tesz a piacnak, kedvező hangulatban várhatjuk a többi gyorsjelentést.

Bár fél Európa és főleg Nagy-Britannia ismét a kergemarhakórral foglalkozik, az ijedelmek ellenére Magyarországon nem kell félni a betegségtől. A kór ugyanis igen nehezen terjed, és az a férfi sem tekinthető az orvosi vélemények alapján kirívó esetnek, akit hasonló betegséggel ápolnak a nyíregyházi kórházban. A statisztikák szerint ugyanis hazánkban évente 10 ilyen megbetegedés valószínűsíthető, ám az utóbbi két esztendőben egyetlen esettel sem találkoztak a szakértők.

A marhahús továbbra is ott lehet tányérunkon, hiszen Magyarország nem importál, csak elenyésző mennyiséget Angliából, a hazai állományt pedig messze elkerüli a betegség. Úgy tűnik tehát, hogy ismét túlzott volt félelmünk…

Rájár a rúd mostanában a Molra. A legnagyobb hazai olajtársaságnak bizonyosan nem ez lesz a legszerencsésebb éve, hiszen tegnap kigyulladt az egyik finomítóegysége Tiszaújvárosban. A tüzet sikeresen eloltották, a lakosságot nem fenyegette veszély, ám a Molnak ismét sok pénzébe kerülhet a baleset. A szerencsétlen sorozat tehát folytatódott: nyáron a több hétig lángoló tűzoszlop okozott komoly károkat. Az utóbbi hónapok gázármizériája mellett ezek az események is növelik a terhet a vezetés vállán. Mi csak remélni tudjuk, hogy a továbbiakban Fortuna kegyesebb lesz a céghez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik