Belföld

Mit keres a zsidógyűlölő repper Karácsony Gergely mögött?

Kedves olvasó! Van önnek olyan ismerőse, aki egyszerre vallja magáénak az összes ideológiát? Tehát például úgy szélsőbalos, hogy közben antiszemita, de azért előszeretettel haverkodik olyan középutasokkal is, mint az MSZP, vagy az Együtt? Nem? Azt azért el tudja képzelni, hogy van ilyen ember? Azt sem? Akkor a legfőbb ideje, hogy megismerkedjen Czigle Lászlóval, azaz Gottival, a repperrel!

Gotti marcona megjelenése és kíméletlen dalszövegei alapján kemény arcnak tűnik, mégis, talán az egész világon ő értelmezi a leglazábban a politikai-ideológiai elkötelezettséget. Egyik legnagyobb slágere – vagy minek hívjuk – Sóher Himnusz címre hallgat és olyan sorpárokkal bír, mint hogy

Ez az ország a miénk, a magyaroké baszdki,
minden büdös köcsögöt haza fogunk baszni!

(sic)

Íme egy egész versszak:

Uniós az ország, nevetséges dolgokkal,
lepaktáltak ezek is a kibaszott zsidókkal.
Egyre több indokkal szolgáltok ahhoz,
hogy sortűz elé basszunk a falhoz!

Oké, van egy újabb széljobber repperünk, mint Fankadeli, csak durvább kiadásban – vonhatnánk le a következtetést, de a valóság szokás szerint sokkal abszurdabb. Gotti lájkolja a valóban szélsőséges panelekkel otthonokat védő bankellenes Fehér Kéményseprőket, de például a szélsőbalos Rad-Bal oldalt is. Nevet – mármint szubkultúráján kívül – akkor szerzett magának, amikor a tavaszi kampány közepette kiszúrták a zuglói szocialista jelölt, Tóth Csaba társaságában, vagyis inkább közelében.

Gotti az akkor még Kormányváltók színeiben induló jelölt pódiumát őrizte elszántan és a körülőtte álló bennfentesekkel diskurált, arról tehát nem tudunk, van-e köze hivatalosan a helyi szocikhoz. Facebookján a kampány alatt buzgón státuszfrissített és kommentelt Tóth mellett, aki ennek vagy örült, vagy nem – a legszebb megnyilvánulása (mármint Gottinak) egyértelműen a „Dunába velük vasárnap!!!!” komment.

A művész most, az őszi kampányban is feltűnt, ezúttal egy sokkal ismertebb politikus, a baloldali összefogás polgármesterjelöltjeként induló Karácsony Gergely hátterében. Megint nem tudni, aktivistaként, egyszerű érdeklődőként vagy munkatársként tűnt-e fel, csak simán ott volt, biodíszletként. Karácsony később elárulta a Válasz.hu-nak, aki elismerte, hogy személyesen ismeri Gottit, de nem tagja a csapatának és nem is lesz. Azt nem tudta, az MSZP-s Tóth Csaba körül mi a helyzet. Hogy még cifrább legyen, a Sóher Himnusz közben lekerült a YouTube-ról, pontosabban privát videóvá tette a feltöltő.

Itt vége is lehetne a történetnek, azonban Magyarországon vagyunk, itt pedig, ha lehet hisztéria, akkor lesz is. Az egész sztori úgy terjedt el tehát, hogy Karácsony, illetve az összefogás antiszemita repperrel kampányol. Az egész történet legszomorúbb pillanatát csütörtök délelőtt lehetett látni a Duna-parton: Baranyi László színész, egykori ’56-os nemzetőr, Zugló díszpolgára, illetve (hogy mindenki tudja, ki ő) a Família Kft. nagypapája könnyes szemmel tartott sajtótájékoztatót a cipős emlékmű mellett. Háborús történeteket mesélt, sajnálatát fejezte ki, hogy ilyen a helyzet az országban (még a cipőszobrokat is lopják) és felszólította Karácsonyt, illetve minden jó érzésű embert, hogy határolódjon el az antiszemitizmustól. A politikusnak ezt egyébként már rég meg kellett volna tenni.

Egyelőre itt tart az ügy. Gotti vagy feltűnik a többi balos rendezvényen, vagy nem, meglátjuk. Tanulság nincs, kampány van. Már csak egy hónap – csak kibírjuk valahogy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik