Nagyvilág

DSK-ügy: ejtik a vádakat

Az ügyészek hamarosan ejteni fogják a Dominique Strauss-Kahn elleni vádakat. A hétfői fejlemények nyomán - mivel kiderült, hogy prostitált a szobalány - DSK ügyvédei is módosították a "sztorit". A legvalószínűbbnek azonban az tűnik, hogy örökre homályban maradnak a Sofitelben történtek.

Az ügyészek bele fognak egyezni abba, hogy ejtsék a Dominique Strauss-Kahn elleni összes vádat. Erre vagy két hét múlva, a július 18-i következő bírósági meghallgatáson, vagy pedig már jóval korábban sor kerülhet – értesült a The New York Post. A napilap meg nem nevezett informátora szerint az ügyészség jól tudja, hogy ezt a bírósági ügyet ilyen formában már lehetetlen továbbfolytatni, hiszen most már semmi sem hihető el, bármit is mond a 32 éves guineai nő, aki nemi erőszakkal vádolta meg a Nemzetközi Valutaalap volt vezérigazgatóját.

“Mondhat akármit, már semmit sem hihetünk el neki, de így viszont már sosem fogjuk megtudni, hogy mi is történt valójában a Sofitel hotelszobájában” – nyilatkozta a napilapnak a nyomozásban részt vevők egyike.

Közben a védelem az eddigiekhez képest egy teljesen eltérő forgatókönyvvel állt elő (időközben ugyanis kiderült, hogy a szobalány prostituáltként dolgozik “másodállásban”) miszerint a hotelszobában “pénzért szex” folyt, tehát nem erőszakkal került sor a szexre, ahogy a nő állítja. A szobalány a szex után azonban DSK ellen fordult, amikor kiderült, hogy a férfi rászedte, azaz nem akarta kifizetni.

Kedden egyébként egy francia író- és újságírónő, Tristane Banon egy közel tíz éve történt szexuális jellegű bántalmazás miatt tett feljelentést Dominique Strauss-Kahn ellen. A francia politikus párizsi ügyvédjei tudatták, hogy rágalmazás miatt beperlik az újságírónőt, mondván a tények, amelyekről beszél, egytől egyig kitaláltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik