Nagyvilág

Az FBI még keresi bin Ladent

Az amerikai szövetségi nyomozóiroda, az FBI oldalán a MOST WANTED rovatban még mindig a szaúdié a vezető hely, egyelőre nem jelzik, hogy megölték volna. Frissítés: az FBI is reagált a bejelentésre.

A vádpontok ellene: amerikaiak elleni külföldön elkövetett gyilkosság, amerikaiak elleni gyilkosság előkészítése és a szövetségesek elleni halálos támadás.

A több forrás – így az amerikai elnök Barack Obama – hivatalos bejelentése szerint halott terroristáért az amerikai szövetségi iroda továbbra is jelentős vérdíjat ajánl. Az aki megfelelő információval tud szolgálni a legjobban körözött terroristát illetően, 25 millió dollár jutalomban részesülhet. További 2 millió dollár üti a markát a repülésügyi szövetségtől és a légi közlekedésiektől.

2011.05.02 - forrás FBI.com

2011.05.02 – forrás FBI.com

Oszamát egyébként az FBI egy 1998-as, amerikai követségek elleni összehangolt robbantásos merénylettel vádolja, amelyek Tanzániában és Kenyában történtek. Ezekben a támadásokban több mint 200 ember halt meg. Ezenkívül, mint az oldal írja, számtalan terrorakcióval gyanúsítják.

Az FBI még keresi bin Ladent 2

Végezetül annyit írnak, hogy balkezes és sétabottal szokott mutatkozni. Emellett felsorolják, milyen neveken ismerhető még. Ezek: Usama Bin Muhammad Bin Ladin, Shaykh Usama Bin Ladin, The Prince, The Emir, Abu Abdallah, Mujahid Shaykh, Hajj, The Director.

Frissítés: Délután, magyar idő szerint 14.00 óra környékén végül frissült a szövetségi iroda oldala és megjelent, Oszama bin Laden elhunyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik