Nagyvilág

Nincs magyar halott Moszkvában

A külügy információi szerint nincs magyar áldozata a moszkvai Domogyedovo repülőtéren végrehajtott terrortámadásnak.

A közép-európai idő szerint fél három körül történt robbanásban 35 ember vesztette életét, 150-en sérültek meg, közülük 20 állapota súlyos, életveszélyes.

A halottak és a sebesültek azonosítása megtörtént, sem az áldozatok, sem a sérültek között nem találtak magyar állampolgárt – közölte az fn.hu megkeresésére a Külügyminisztérium. Oroszországban felröppentek olyan hírek, hogy esetleg később, más repülőterek ellen is támadást intézhetnek. Az eset kapcsán a reptereken mindenhol megszigorították az ellenőrzéseket, a magyar külügy folyamatosan figyeli az eseményeket. Ezek alapján Külügyminisztérium nem tartja indokoltnak oroszországi utazásukról lebeszélni a magyar állampolgárokat.

Az orosz vezetés terrorcselekménynek minősítette az eseményt, Domogyedovón, valamint a rendkívüli helyzetek minisztériumában számos forróvonalat nyitottak, amelyen érdeklődni lehet a hozzátartozók iránt, s külön vonalakon pszichológusok állnak a rászorulók rendelkezésére. Számos pszichológus tartózkodik a repülőtéren.

A robbanás miatt a repülőtér rövid ideig nem fogadott nemzetközi járatokat, később azonban újra fogadott és indított gépeket. Az átirányított repülőgépek a két másik nagy moszkvai repülőtéren, Seremetyevón és Vnukovón szálltak le, mindkettőn megerősítették a biztonsági intézkedéseket. A budapesti járatok, amelyek egy időben Domogyedovóra, Moszkva legkorszerűbb repülőterére érkeztek, már több hónapja újra Seremetyevón szállnak le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik