Nagyvilág

Autó törte át a glasgow-i reptér üvegajtaját

Autó hajtott be szombaton a főbejárat üvegajtaján a skóciai Glasgow repülőterének utascsarnokába; a vezető szemtanúk beszámolója szerint égő ruhában ugrott ki a járműből.

Szemtanúk beszámolói szerint egy Jeep Cherokee típusú terepjáró próbált áttörni a nyugat-skóciai nagyváros repülőterének fő üvegajtaján. Többen azt mondták, hogy a kocsi aljáról már akkor lángok csaptak ki, amikor nekihajtott a bejáratnak; a terepjáró ezután teljesen lángba borult.

A járműből kiugró, égő ruházatú vezetőt az utasok a földre teperték, a lángokat oltókészülékkel eloltották. A kocsinak volt még egy utasa, akit a biztonságiak húztak ki a járműből, és rövid küzdelem után legyűrtek. A két utast, akit szemtanúk “ázsiainak” írtak le, bilincsbe verve vezették el.

A rendőrség szombat délután, részletek nélkül, megerősítette az incidens tényét. A nyugat-skóciai nagyváros nemzetközi repülőterét azonnal kiürítették; a légiforgalmat felfüggesztették.

A rendkívüli eset egy nappal azután történt, hogy Londonban súlyos robbantásos merényletsorozatot hiúsított meg a Scotland Yard.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik