Nagyvilág

Rakétatámadás indult Izrael ellen

Rakétatámadást indított kedden hajnalban a Gázai övezetből Izrael ellen a Hamasz szélsőséges palesztin szervezet katonai szárnya.

A hírt maga az Ezzedin al-Kasszám Brigádok nevű szervezet jelentette be szóvivője útján, aki közölte: a 30 Kasszám típusú rakétával végrehajtott támadással a ciszjordániai palesztinok elleni izraeli katonai akciókat kívánja megbosszulni. Ennek előzménye, hogy a hét végén kilenc palesztint, köztük öt fegyverest lőttek le izraeli katonák Ciszjordániában.

Egy izraeli katonai szóvivő viszont azt közölte, hogy hat aknalövedéket lőttek ki Izrael területére, a rakétatámadást nem tudta megerősíteni. Áldozatokról nem érkezett jelentés a támadás nyomán.

A Hamasz tavaly novemberben tűzszünetet írt alá Izraellel, ebben vállalta, hogy leállítja rakétatámadásait Izrael ellen, ugyanakkor leszögezte, hogy meg fogja torolni palesztinok megölését. A szervezet állítása szerint öt hónap óta ez volt az első, általa végrehajtott rakétatámadás. Az elmúlt hónapok támadásait elsősorban az Iszlám Dzsihád számlájára írják, amely nem írta alá a novemberi tűzszüneti megállapodást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik