Nagyvilág

A német túszok kivégzésével fenyegetőznek

Az Irakban fogva tartott német mérnökök elrablói "utolsó" ultimátumot intéztek a német kormányhoz, s a túszok kivégzésével fenyegetőztek – jelentették a német televíziós állomások.

René Bräunlichot és Thomas Nitzschkét január 24-én rabolták el Bagdadtól északra. A túszejtők már korábban is intéztek ultimátumot a német kormányhoz, s abban azt követelték, hogy Németország szakítsa meg kapcsolatait a jelenlegi iraki vezetéssel, zárja be bagdadi nagykövetségét. A legújabb videofelvételt az al-Arabija televíziós adó sugározta, a felvételen a két férfi térdel, maguk előtt tartják személyi papírjaikat, körülöttük fegyveresek láthatók.

A videofelvételen nincs hang, a bemondó közléséből tudható meg, hogy a túszejtők a németek megölésével fenyegetőznek. A két mérnök-szerelő egy Lipcse környéki cég alkalmazottja, s csak néhány napra mentek Irakba.

A német válságstáb a legutóbbi időkig azt állította, hogy nem sikerült kapcsolatot létesítenie az emberrablókkal, s homályos az is, hogy politikailag komolyan veendő csoportról van-e szó, vagy egyszerű zsarolókról. Berlinben abban bíznak, hogy az iraki emberrablások történetében számos “utolsó” ultimátum után még újabbak jöttek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik