Nagyvilág

Bejrúti merénylet Szíria-ellenes képviselő ellen

Egy Szíria-ellenes nézeteiről ismert keresztény képviselő, újságíró volt a célpontja és egyik áldozata a hétfőn Bejrútban elkövetett merényletnek - közölték libanoni televízióállomások.

Az 52 éves Dzsebran Tueni belehalt abba a detonációba, amely gépkocsioszlopát érte a libanoni főváros Mkalisz negyedében. A merényletben előzetes jelentések szerint további három személy életét vesztette, a sérültek száma eléri a tízet, kettejük állapota súlyos. A környéken számos gépkocsi és üzlet kigyulladt, több épületben károk keletkeztek a robbanás következtében. A rendőrség lezárta a területet, a mentők a sebesülteket kórházba szállították.

A merényletet néhány órával az előtt történt, hogy szakértők az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé terjesztették volna a Rafik Hariri volt libanoni miniszterelnök meggyilkolásával kapcsolatos vizsgálatok eredményét – írja a BBC. A jelentés várhatóan fényt derít majd Szíria feltételezett szerepére a merénylettel kapcsolatban. Libanonban Rafík Haríri volt kormányfő ez év február 14-én történt meggyilkolása óta több pokolgépes merénylet történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik