Pénzügy

Besokalltak a Ganz-Röck dolgozói

Szerdán reggel ismét sztrájk kezdődött a Ganz-Röck Zrt. kiskunfélegyházi gyárában, mert a dolgozók többszöri ígéret ellenére sem kaptak november óta fizetést.

A sztrájkbizottság szerdán reggel döntött a munkabeszüntetésről, mert nincs konkrét ígéret arra, hogy a több mint két hónapos bértartozást mikor rendezi a cégvezetés – közölte Kengyel Gábor, a gyár szakszervezeti bizottságának a vezetője. A gyárban teljesen leállt a termelés, még a vállalkozói szerződéssel az üzemben dolgozó emberek is a sztrájk mellé álltak – tudta meg az MTI az egyik munkástól.

A november óta felfüggesztett sztrájkot a múlt héten csütörtökön folytatták, de pár órás leállás után ismét felvették a munkát a dolgozók, mert a vezetőség ígéretet tett arra, hogy az elmaradt béreket március 19-ig kifizetik. A dolgozók a sztrájkot február 16-ig függesztették fel, addig írásos garanciát vártak az elmaradt bérek kifizetésére, de ez nem történt meg – ismertette a sztrájkbizottság határozatát a szakszervezeti vezető.

A TE Ganz-Röck Zrt. kiskunfélegyházi gyárában november 11-én elmaradt béreik kifizetése érdekében sztrájkoltak a dolgozók, mert akkor is több hónapja nem kapták meg a béreket. A sztrájk közben a dolgozók képviselői tárgyaltak a vállalat vezetőivel, majd megállapodás született és felfüggesztették a sztrájkot.

A részvénytársaság kiskunfélegyházi gyárában több mint háromszázan dolgoznak. A vállalat energetikai gépgyártásra és edénygyártásra szakosodott, Budapesten van a központja. A cég termékeinek többségét exportálja. A cégadatok szerint az 575 millió forint jegyzett tőkéjű társaság főtulajdonosa a Resonator Kft.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik