Belföld

Lévai és Karácsony “nagy pofont” ígér

Az LMP jelöltje, Karácsony Gergely és a civilek és az MSZP által támogatott Lévai Katalin is visszalépne a második fordulóban, hogy a legyõzzék a Fideszt a II. kerületben - írja a Népszabadság.

Budapest II. kerületében azért kell idõközi országgyûlési képviselõválasztást tartani, mert a kerület egyéni képviselõjét, a fideszes Balsai Istvánt alkotmánybíróvá választották, emiatt lemondott képviselõi mandátumáról. A lap pénteki számában a megjelent közös interjúból kiderül, hogy mindkét ellenzéki jelölt “nagy pofont” ígér a kormánynak.

Karácsony Gergely az esetleges visszalépést firtató kérdésére azt mondta, az elsõ forduló után lehet látni az erõviszonyokat. “Ha olyan helyzet van, hogy az én visszalépésem érdemben hozzájárulhat ahhoz, hogy meg lehessen verni a Fideszt, akkor erre kész vagyok. De ezt várom el mindenkitõl” – tette hozzá.

Lévai Katalin egyetértett ezzel, szerinte annak kell visszalépnie, aki kevesebb szavazatot kapott az elsõ fordulóban. “Ez nagyon tisztességes mondat volt Gergelytõl, és mindenképpen támogatom” – fogalmazott. Mindkét politikus kifejtette a lapnak, hogy szerintük a társadalom csalódott a Fideszben, és látnak esélyt arra, hogy ez az idõközi választás eredményében is megmutatkozzon. A kerületben a korábbi két választáson a Fidesz jelöltje gyõzött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik