Belföld

Több száz kiló konyhasó az erdőben

A múlt csütörtökön megcsúszott hókotró "nyomait" egyelőre még senki sem takarította fel. Pedig szükséges lenne, hiszen a konyhasó nemcsak a növényzetet károsítja, hanem pusztítja az útburkolatot, kikezdi a cipőt, a kutyák lábát, valamint az autók alvázát.

Ahogy az fn.hu taxisbloggere január 21-én megírta, egy 13 tonnás hókotró-sószóró jármű csúszott meg a XII. kerületben. A bajba került hókotrót két másik járműhöz erősített drótkötelekkel emelték vissza az útra. “A mentéskor a kilapátolták a sót a raktérből, hátha így könnyebben lehet majd visszahúzni az útra a gépet. Ám a mai napig nem takarították fel azt a több száz kiló konyhasót, amelyet szétszórtak az erdőben” – írta bejegyzésében Leó, lapunk taxisbloggere.

KÉPGALÉRIA!

KÉPGALÉRIA!

“A nagy esemény hírére idegyűltek a fejesek. Élvezték, hogy naprakész infóval látják el a sajtót. Telefonáltak, nyilatkoztak, intézkedtek majd távoztak a melósokkal együtt. Valahogy ők is elfelejtették, hogy a só árt a növényzetnek, főleg ilyen töményen” – olvasható a Taxisblogban.

KÉPGALÉRIA!

KÉPGALÉRIA!

Ahogy lapunk már korábban megírta, 10 év sózás után köbméterenként átlagosan 1,5 kilogramm só halmozódik fel az út menti fák alatti földben. A tonnaszámra kiszórt konyhasó károsítja a növényzetet, rongálja az útburkolatot, kikezdi a cipőt, a kutyák lábát, valamint az autók alvázát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik