Belföld

Még Vágási Feri is elítélte a sztrájkot

Számos újdonságot hozott a BKV-sztrájk. Megjelent a nyomtatható járattábla, felmerült a gyalogosbérlet és a járdamatrica bevezetése, újra dúdoltuk Rihanna Shut up and drive (Kuss és vezess!) című számát, sőt ismét felbukkant Vágási Feri. Sztrájkemlékek a Twitterről, a Facebookról és az fn.hu blogjairól.

Még Vágási Feri is elítélte a sztrájkot 1

Virágoztak a közösségi portálok a BKV-sztrájk alatt. A Facebookon újabb és újabb csoportok, mozgalmak alakultak. Mára már 10 945 tagot számlál a BKV-pótló -„Helyette jár” elnevezésű stopposmozgalom. Az „Itt az idő, hogy privatizálják a BKV-t!”-ra keresztelt csoport 222 taggal, míg a „Buszsávban gyalogolok, mert van bérletem (BKV-busz meg nincs…)” csoport 2853 követővel büszkélkedhet. Az iWiW-en pedig a sztrájk apropójából az “Akiknek a tökük ki van a BKV sztrájkkal!” nevű klub debütált, amelyhez eddig 3966-an csatlakoztak.

A többnapos munkabeszüntetés előhozta a „klasszikusokat”. A twitterezők és a fórumozók újra népszerűsítették egymás között a Szomszédok Vágási Ferijének magvas gondolatait a sztrájkról, valamint a 2001-es Amerikai rapszódia című film egyik részletével emlékeztek vissza azokra az időkre, amikor még járt a 2-es villamos, és Scarlett Johansson utazott rajta. Legtöbben pedig Rihanna 2007-es Shut up and drive (Kuss és vezess!) című slágerét küldték a BKV dolgozóinak.

Még Vágási Feri is elítélte a sztrájkot 2

A 6 napig tartó sztrájk sok újítást és kezdeményezést is hozott, amely az internetezők leleményességét dicséri. Ilyen például a járdamatrica és a (kizárólag járdamatricával érvényes) gyalogosbérlet, valamint a nyomtatható járattábla („Elvihetlek?” felirattal) autósoknak és gyalogosoknak (“Elvinnél?” felirattal).

Aki pedig a sztrájk alatt nem jutott be a munkahelyére, odahaza az üres óráiban kitölthette a BKV vállalatismereti tesztet, amelyben többek között olyan kérdésekre válaszolhatott, mint például Hány másodperc alatt ég ki teljesen a Rákóczi úton az az Ikarus 435-ös autóbusz, melynek a motorterében a karbantartás teljes hiánya miatt tűz keletkezett?, valamint tippelős feladványok is szerepeltek a tesztben (Ön szerint hány embert foglalkoztatnak feleslegesen az Akácfa utcában?, stb.)

Néhány BKV-sztrájkos aranyköpés a közösségi oldalakról:

„Ilyen közel rég kerültem egy nőhöz. Köszönöm BKV!”

„Araszoltunk a dugóban, és egy nénike járókerettel lehagyott bennünket!”

„Remélem nem lóg ki senki, mert nem látom a tükröt!” …Jófejek ezek az alvállalkozós buszvezetők!”

„Formába hozzuk a várost! Ennyi biciklist télen én még nem láttam.”

„BKV-sztrájk szponzorálta hirdetés: “Keress milliókat otthonról”

„A cipőipar kilábal a recesszióból”

„Az emberek két csoportba oszthatóak: optimisták (ők állnak a megállókban) és pesszimisták (ők sétálnak).”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik