Belföld

Kiakadt az OTP nyereségén az MSZP

A törlesztőrészletek radikális csökkentését követeli szeptembertől a bankok első félévben elért profitjára hivatkozva Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője. A Fidesz szerint ez is azt mutatja, hogy a Bajnai-kormány csak a bankoknak kedvez.

A politikus pénteken elmondta, az OTP több mint 80 milliárd forint, a CIB Bank több mint 20 milliárd forint, az Erste Bank pedig több 10 milliárd forintos profitot ért el az első félévben.

“A tisztességes profit a piacgazdaságban elfogadott, sőt magától értetődő, válság idején ekkora mértékű extraprofit, az arcátlanság” – fogalmazott Török Zsolt.

A képviselő szerint aki ez a hatalmas mértékű extraprofit részben abból is származik, hogy a törlesztőrészletek nem csökkennek, holott az euró és a svájci frank árfolyama is csökkent az elmúlt hat hónapban.

A Fidesz szerint a bankok nyereségéről szóló adatok azt bizonyítják, hogy a Bajnai-kormány működése csak a bankoknak jó, nem pedig az embereknek és az eladósodott családoknak; az ellenzéki párt úgy látja, ennek inkább fordítva kellene lennie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik