Belföld

Magyar és szlovák községtáblákat rongáltak meg

Rongálás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás annak felderítésére, hogy vasárnapra virradóra ki, vagy kik festették le Pilisszentkereszt és Pilisszántó út menti községtábláinak szlovák feliratát.

A rendőrségre érkezett bejelentés szerint a szlovák kisebbség lakta Pilisszántó községtáblájának szlovák Szantov nevét szórták be fekete festékkel. A szomszédos Pilisszentkereszt határában pedig az oda vezető utak mentén hasonló módon három táblát is megrongáltak, egyiket pedig a Pilisszentkereszt és a szlovák nevet hordozó Mlinki közös oszloppal kidöntötték. Ugyancsak festékkel “Nácik” feliratot pingáltak a községháza falára. Az ügyben a szentendrei rendőrkapitányság emberei folytatják a vizsgálatot.

(fotó: MTI)

A megrongált pilisszentkereszti községháza (fotó: MTI)

Lendvai József, Pilisszentkereszt polgármesterének véleménye szerint a rongálás mögött politikai provokáció húzódhat és összefüggés lehet a szombati dunaszerdahelyi focimeccsen történtekkel, amikor magyar szurkolókat bántalmaztak és vettek őrizetbe a szlovák rendőrök. Annál inkább gyanítható a provokáció, mert két éve, Marina Hedvig megverésének idején hasonló módon a községtáblát ismeretlenek összefirkálták az egyébként többségében szlovákok lakta Piliszentkereszten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik