Belföld

Megépül a Fővám téri metróállomás

Az épülő 4-es metró Fővám téri állomását építő Hídépítő Zrt. elismerte, hogy az állomást csak több mint egy éves késéssel tudná befejezni a korábban vállalt határidőhöz képest. A BKV a késést nem hajlandó elfogadni és ragaszkodik az állomás megépítésének eredeti határidejéhez.

A Hídépítő Zrt. nem szállt ki a metróépítésből, szerdán mindössze annyi történt, hogy a cég írásban elismerte: 140 hetes vállalásával ellentétben csak 200 hét alatt tudja megépíteni a 4-es metró Fővám téri állomását – közölte lapunkkal a BKV, cáfolva a Népszabadság csütörtöki számban megjelenteket.

A BKV bejelentette: ragaszkodik ahhoz, hogy az állomás megépüljön, a metrón próbajáratok indulhassanak 2010 végén és az építés költségei ne emelkedjenek.


„A kialakult helyzetben a BKV vezérigazgatója, a fővárosi metróbiztos, a BKV és szakértői csapata olyan megoldást készít elő, amely sem a 2008. augusztusi pajzsfogadást a Fővám téren, sem a metró 2010 végi üzemi próbájának megkezdését nem veszélyezteti” – olvasható a közleményben, amely a lehetséges megoldásokat nem részletezi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik