Belföld

Orbán Viktor a magyar Jack Bauer

Bár nem akcióhős, mégis Orbán Viktor a főszereplője a 24 című kisfilmnek, amely a Fidesz-elnök honlapján látható. A politikus egy átlagos napját bemutató képsorozatban szerepel az Orbán-család, Kövér László barna pulóvere, és feltűnik Semjén Zsolt is.

Egy amerikai akciósorozat, a Kiefer Sutherland főszereplésével készült 24 mintájára forgatták le az Orbán Viktor Fidesz-elnök egy napját bemutató kisfilmet. A politikus honlapján bemutatott felvételen Orbánt kíséri a stáb a reggeli öltözködéstől az elnökségi ülésen át egészen az esti hazaérkezésig.

A képsorokból kiderül, milyen a Fidesz-elnök egy napja, akinek ebédelni sincs ideje, ezért egy kefirt eszik csak, a fárasztó nap végén pedig azért keseredik el, mert másnap Kubatov Gábor és Tarlós István vár rá.

Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóra!

Kicsit más

A film az amerikai akciósorozat, a 24 mintájára néha osztott képernyőn mutatja az egyidejű történéseket, igaz, a sorozatban a támadó és az áldozat látszik a képernyő két részén, a Fidesz-elnök kisfilmjében pedig a forgalmi dugó és Szijjártó Péter.


Orbán Viktor a magyar Jack Bauer 1

Családi kör (Fotó: orbanviktor.hu)


Szabó Edina, Orbán Viktor sajtósa a FigyelőNet megkeresésére elmondta, hogy az orbanviktor.hu honlap szerkesztői találták ki, hogy a 24 mintájára forgassák le a kisfilmet. „Régóta terveztük, hogy bemutassuk Orbán Viktor egy átlagos napját” – tette hozzá Szabó Edina, aki szerint inkább formai szempontok miatt készült így a film, mert Orbán Viktor esetében „mégsem akcióhősről van szó”.

Kérdésünkre az elnöki szóvivő nem tudta megmondani, hogy Orbán Viktor szereti-e az eredeti, amerikai sorozatot, az azonban kiderült, hogy a Fidesz elnökének tetszett az ötlet, hogy róla is forgassanak hasonlót.

Nyakkendő és pulóver

Az orbanviktor.hu-n is 24 címmel ellátott alkotásban egyébként a Fidesz több prominense is szerepel, valamint kiderül a filmből, hogy kell-e nyakkendőt vennie Orbánnak, ha a vele közös rendezvényre tartó Kövér László csak egy barna pulóverben jött. A filmben Orbán mobiltelefonál – bár a hírek szerint nincs saját mobilja – ám Szabó Edina megerősítette, hogy a telefon a Fidesz-elnök egyik munkatársáé.

A politikusoktól nem idegen internetes kisfilmeken népszerűsíteni magukat, a francia elnökválasztási kampányban Segolène Royal is az osztott képernyős megoldásban bízott, Gyurcsány Ferenc pedig az Igazából szerelem című film egy táncos jelenetét próbálta leutánozni néhány pluszszavazat reményében.







Az igazi 24


A 24 egy thriller, amely megkísérli valós időben bemutatni a cselekményeket, azaz minden egyes adásperc egy percnek felel meg a szereplők életéből. Ezt a valósidő-érzetet tovább erősíti a képernyőn időről időre megjelenő és hangosan ketyegő digitális óra. Leszámítva a reklámperceket, egy epizód megközelítőleg 45 perc hosszú. Mivel több szálon fut a cselekmény, a hétköznapi tevékenységek (pl. evés, közlekedés) ideje alatt egy másik, izgalmas szálat mutatnak.
Eddig hat évadot élt meg a sorozat, a hatodik 2007. január 14-én indult. A 24 több szakmai díjat is begyűjtött az elmúlt években: többszörös Emmy-díj-győztes; a negyedik – sok rajongó által leggyengébbnek ítélt – évad is három kategóriában nyert. 2002-ben Kiefer Sutherland elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Golden Globe-díjat a sorozatok kategóriájában, míg 2004-ben magát a sorozatot ítélték a legjobbnak. Sutherlandet 2006-ban is jelölték a díjra, de dupláznia már nem sikerült.
„Jack Bauer szövetségi ügynök vagyok, ez életem leghosszabb napja…” – minden így kezdődött. Ez a szlogen az első nap főcímében volt hallható, s azóta fogalommá vált a rajongók körében. (forrás: wikipedia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik