Belföld

Tüntetők a Magyar Rádió előtt

A Magyar Rádió előtt gyülekezett a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 testülete és annak mintegy 70-80 fős szimpatizáns serege, hogy egy petíciót adjanak át a rádió vezetőségének.

A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 tüntetése fél hatkor kezdődődött a Magyar Rádiónál, a petíciót pedig jó két órával később sikerült átadniuk a Krónika szerkesztőjének, aki azt nem jelentette ki, hogy be is olvassák azt.

Az FN.hu helyszíni tudósítója szerint korábban a beszédek elhangzása előtt nemzeti rockzenét sugároznak kihangosítva az összegyűlteknek.

A demonstráció idejére a rendőrség kordonokkal zárta le a Bródy Sándor utca rádióhoz eső kereszteződését. A közelben mintegy 300 rendőr várakozik, többségük védőfelszerelést és rohamsisakot is visel.

Információnk szerint a petícióban azt kérik, álljon fel parlamenti vizsgálóbizottság annak tisztázására, hogy mi történt a Magyar Rádió udvarán egy évvel ezelőtt, amikor állítólag többeket megaláztak és megvertek.

Az árpádsávos és nemzetiszínű zászlók alatt demonstrálók a tüntetés kezdetén az 1956-os forradalom áldozataira emlékeztek egyperces néma csenddel, felidézve, hogy az első fegyverek 51 évvel ezelőtt a rádió épülete előtt dördültek el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik