Belföld

Halálra vertek egy gyereket gázoló autóst Olaszliszkán

Halálra verték azt az autóst, aki vasárnap délután négy óra tájban elütött egy kisgyereket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán, a gyerek egyébként csak könnyebben sérült meg - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

Döbbenet, értetlenség, a miértekre adható válaszok lehetetlensége – jellemezte hétfőn a Tiszavasvári Kabay János Általános iskolát, ahol az a férfi tanított, akit előző nap agyonvertek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán, mivel egy könnyebb közlekedési baleset részese volt. Az általános iskolát, de lehet mondani az egész Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasvárit mélyen megrázta a tragédia, fel sem tudják fogni, miért történt az egész – mondta sírástól elcsukló hangon a Kabay János Általános Iskola egyik pedagógusnője az MTI tudósítójának. A 44 éves, földrajzot tanító tanártársukat mind kollégái, mind tanítványai nagyon szerették, csendes, béketűrő ember volt.


A férfit vasárnap délután verték halálra a zempléni Olaszliszkán miután autójával elsodort egy 11 éves kislányt, aki csak könnyebben sérült meg. Az MTI úgy tudja, hogy a baleset a cigánytelepen átvezető úton történt.


Az autó vezetőjét a feldühödött helybéliek kirángatták kocsijából, és olyan súlyosan bántalmazták, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autóban ült a háromgyermekes családapa két gyermeke is.


A baleset körülményeit szakértő vizsgálja, a rendőrség hétfő délelőttre ígért részletes tájékoztatást az esetről. A távirati iroda úgy tudja, hogy a gyanúsítottak között van a cigány kisebbségi önkormányzat egyik, most október elsején megválasztott képviselője is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik