Belföld

Gyurcsány nem akar beleszólni, ki hogy szavaz

Gyurcsány Ferenc szerint sem a kormány, sem ő nem kívánja befolyásolni az emberek döntését a december 5-ei, a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson.

A kormányfő a Magyar Rádiónak nyilatkozva sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy – álláspontja szerint – csapdahelyzet alakult ki.


Gyurcsány nem akar beleszólni, ki hogy szavaz 1

Gyurcsány Ferenc Fotó: MTI


Ahogy mondta, a szavazásnak “sok-sok vesztese lesz, bármi is a végeredmény”. Utalt arra, hogy az ellenzék nem mutatta be törvényjavaslatát, amely megoldhatná a kettős állampolgárságról szóló népszavazás miatt kialakuló helyzetet.

Ő azonban – mint mondta – megérti, hogy az ellenzék javaslata késlekedik, hisz nagyon nehéz megoldást találni a problémára.

Fidesz: a kormányfő hazudik

A Fidesz Magyar Polgári Párt kedden közleményben reagált a kormányfő reggeli interjújában elhangzottakra.

A párt közleményében azt állítja, hogy Gyurcsány Ferenc nem mond igazat, és felkéri a miniszterelnököt, hogy emberelje meg magát, mondjon igent.


Kedden reggel a Magyar Rádiónak adott nyilatkozatában álszent módon azt állította a kormányfő, hogy nem kívánja befolyásolni az embereket, hogyan szavazzanak december 5-én a kettős állampolgárságról, mindeközben a mögötte álló párt a nemektől harsog – áll a Fidesz közleményében.


Az ellenzéki párt szerint Gyurcsány becsapja az embereket. “Napok óta kampányol az országban, az állampolgárság megtagadására bíztat” – áll a nagyobbik ellenzéki párt által kiadott irományban, amely azt is hozzáteszi, hogy a kormány 23 millió forintot költ a nem szavazat propagálására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik