Belföld

A szenátus megfelezte Bush adócsökkentési tervét

Az iraki háború első belpolitikai következményével szembesült George W. Bush amerikai elnök, amikor kedden a szenátus az iraki háború és az újjáépítés jelentős költségeire hivatkozva megfelezte az elnök adócsökkentési programjára szánt összeget.

Az amerikai szenátus kedden több mint a felére csökkentette George W. Bush amerikai elnök 726 milliárd dolláros, tíz évre szóló adócsökkentési programját.


A republikánus többségi szenátus 51-48 arányban úgy döntött, hogy az elnök által 2013-ig javasolt 726 milliárdos adócsökkentési tervet 350 milliárd dollárra fogja vissza.

Bush javaslatának beterjesztésekor azzal érvelt, hogy az egyebek között az osztalékadót eltörlő, a személyi jövedelemadót mérséklő csomag révén új munkahelyek teremtődnek, bővülnek a befektetések és élénkül a gazdaság.


A demokraták és néhány republikánus szenátor ellenérvei között az iraki háborúval kapcsolatos kiadások nagysága, azok emelkedése szerepelt.

A szenátusi döntés egy nappal azelőtt született, hogy szerdán kerül sor a végleges szavazásra a jövő évi, kétezer milliárd dolláros költségvetésről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik