Gazdaság

Itthon rekedtek egy utazási iroda utasai

A Malda Tours nem tudja elvinni utasait Egyiptomba, sem Sharm-el-Shaik-re, sem Hurgadára - közölte az utazási iroda magát megnevezni nem akaró munkatársa az MTI kérdésre pénteken, miután a távirati irodának sem az irodavezetőt, sem a tulajdonost nem sikerült elérnie.

Az egyiptomi utakat szervező Malda Tours biztosítója a QBE Atlasz Biztosító, amelynek utasbiztosítási értékesítési igazgatója, Horváth Péter elmondta: már szervezik a mintegy 170 utas a hazaszállítását, akiket az utazási iroda nem képes hazahozni. Horváth Péter hozzátette: hivatalos értesítést még nem kaptak az utazási irodától arról, hogy nem tudják haza hozni az utasokat.

A Malda Tours megkezdte a 100 kiutazó utasának értesítését arról, hogy nem tudja őket elutaztatni – mondta az utazási iroda munkatársa – hozzátéve: nincs felhatalmazása további információk közlésére. Így nem tudni, hogy vissza fizetik-e a részvételi díjat, aminek nem teljesítése esetén a Malda Tourst biztosan törlik az utazási irodák sorából.

Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóra!

A Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal, mint hatóság még nem kapott értesítést arról, hogy “bajba került” volna a Malda Tours – tájékoztatta a hivatal idegenforgalmi osztályvezetője, Lukács Balázs. Az utazási iroda munkatársa viszont azt mondta, hogy hivatalosan értesítették a hatóságot és az utasbiztosítójukat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik