Üzleti tippek

A UPC elnézést kér

Újra látható lesz a Mezzo tévécsatorna műsora a UPC műsorán. A zenei adó körüli rossz döntésekért a társaság közleményben kért elnézést.

A UPC fővárosi előfizetőinek a továbbiakban sem kell nélkülözniük az opera- és balett-előadásokat, komoly-, világzenei és jazzműsorokat sugárzó Mezzo televíziós csatorna adását. A kábeltelevíziós szolgáltató a korábbi döntését felülvizsgálva április 5-én visszahelyezte alapcsomagjába a francia kulturális tévé adását.

A UPC elismeri: hibázott, amikor korábban úgy döntött, hogy a MEZZO továbbítását április 1-jétől megszünteti kínálatában – adta hírül a társaság közleménye. A kínálatnak egy újabb magyar nyelvű csatornával történő bővítése a jelenlegi korlátozott műszaki körülmények között – kényszerűen – csak egy meglévő csatorna cseréjével volt lehetséges. Bebizonyosodott azonban, hogy a tudományos alapossággal elvégzett nézői felmérések és rendelkezésre álló egyéb statisztikai adatok ehhez nem biztosíthatnak tökéletes, objektív fogódzókat – szögezte le a UPC. A közvetlen előfizetői és társadalmi visszajelzések ezért lényeges adalékként, hasznos segítségként szolgálnak a felmérésekhez. A Mezzo kapcsán tapasztalt reakciók is azt mutatják, hogy a vizsgálati adatok nem nyújtottak kellő támpontot, így a döntés nem lehetett kellően megfontolt, ezért azt felül kellett vizsgálni.

A csatorna visszahelyezését azonban csak a műszaki és jogi feltételek tisztázásával lehetett megoldani, emiatt a nézők néhány napig nem láthatták ezt a programot. Ezért a UPC ezúton is mindannyiuk elnézését kéri – áll a közleményben.

Korábban ugyanis a Mezzo műsorát a Sony Pictures tulajdonában álló AXN nevű, kalandfilmeket és sorozatokat sugárzó csatorna adására cserélte le a UPC. Ugyanennek a csatornának adott helyet a T-Kábel is, az olasz közszolgálati Rai Uno helyén. Több száz értelmiségi azonban nyílt levélben tiltakozott a szerintük hiánypótló csatorna beszüntetése miatt. (Bővebben a Mezzo lecseréléséről tegnapi írásunkban adtunk számot.)

Végül a digitális átállásra fenntartott tartalék csatorna felhasználásával a UPC a zenerajongók kedvében járt. A Mezzót a budapesti előfizetők új helyen, a hipersáv ESB 33-as csatornáján, a 399,25 MHz-en találhatják meg.

A közlemény végén a társaság leszögezi: a UPC továbbra is törekszik arra, hogy programkínálatát folyamatosan gazdagítsa, s ezáltal a társadalomban meglévő valós nézői igényeknek és érdeklődési köröknek minél inkább megfelelő választékot állítson össze. Ehhez az eddigieknél is jobb feltételeket teremt majd a jelenleg használt analóg műsortovábbítást hamarosan felváltó digitális kábelszolgáltatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik