Üzleti tippek

Félszáz embert kirúgnak a Duna TV-től

A tavaly ősszel beharangozottnál kevesebb, összesen félszáz belső munkatársat bocsát el a Duna Televízió – értesült az MTI.

Az információ szerint a menedzsment azt vállalta: ha döntően nem változik meg a cég anyagi helyzete, a következő két évben nem lesz újabb csoportos létszámleépítés.

Az MTI tavaly október eleji értesülése szerint akkor mintegy 580 dolgozójának hetedét-nyolcadát tervezte elbocsátani a Duna Televízió. A lépés oka, hogy a színlelt szerződések felszámolása, valamint az adóemelés évente több százmilliós pluszkiadást jelent a gazdasági egyensúlyára évek óta kínosan vigyázó intézmény számára.

A menedzsment egyik tagjának közlése szerint az átszervezésekkel – például a szeptemberben elindult, információs műsorokat összefogó Hírórával – számos párhuzamosságot sikerül kiküszöbölniük, de az információ szerint a menedzsment a szervezet egyszerűsítését is tervezi.

Cselényi László elnök másfél évvel ezelőtti hivatalba lépése után mintegy ötszázan, a tavalyi elbocsátási hullám után pedig mintegy százzal kevesebben dolgoztak a társaságnál, amelynél a létszám a színlelt szerződések tavalyi, kötelező megszüntetése miatt körülbelül 170-nel emelkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik