Élet-Stílus

Rooney fantasztikus gólja döntött – videó

Wayne Rooney káprázatos góljával az angol listavezető Manchester United 2-1-re legyőzte a vendég Cityt a derbin.

A rendkívül aktív David Siva vezetésével a City ugyan többet veszélyeztetett az Old Traffordon, ennek ellenére a 41. percben a házigazda, listavezető United szerezte meg a vezetést. Ryan Giggs mesteri átadással találta meg Nanit, aki akrobatikus mozdulattal megszelídítette a labdát, majd 11 méterről nagyon higgadtan a bal alsó sarokba gurított.

Robert Mancini, a tabellán harmadik City vezetőedzője a második félidőben Shaun Wright-Philipset és a „32 milliós” Edin Dzekót is pályára küldte, és a nevezett két játékos főszerepet vállalt a 65. percben esett vendéggólban, amelyet David Silva szerzett, méghozzá háttal! Wright-Philips jobb oldalról középre adott labdájával a bosnyák csatár megcélozta a kapott, de a spanyol csapattárs hátát találta el, onnan került a hálóba a labda. Furcsa gól volt, ugyanakkor David Silva teljességgel rászolgált a szerencséjére.

Rooney csodagólja

Az, hogy ez nem ért pontot, arról a mezőnyben sokáig eltűnt, a 78. percben aztán hihetetlen gólt szerző Rooney „tehet”. A bajnokságban ötödször eredményes támadó Nani beadása nyomán a kapunak háttal ollózott a bal felső sarokba, ezzel eldöntötte a három pont sorsát, egyszersmind feledtette a múlt heti, Wolverhampton elleni botlást.

Rooney bevallása szerint ennél pazarabb gólt még nem szerzett pályafutása során, s ollózós találatával jó eséllyel pályázik az év legszebb gól szerzőjének járó Puskás-díjra.

A Manchester United jelenleg négy ponttal előzi meg az Arsenalt, amely Robin van Persie duplájával – a papírformának megfelelően – 2-0-ra verte a Wolverhamptont. A 27 éves holland labdarúgó legutóbbi öt bajnokiján a mostani kettővel együtt kilenc gólt szerzett, míg azt megelőző tíz Premier League-fellépésén mindössze egyszer talált be a kapuba.

A múlt héten a bajnoki címvédőt Londonban két vállra fektető Liverpool nem bírt a kiesőhelyen álló Wigannel (a ‘Pool gólját a Chelsea ellen is eredményes Raul Meireles szerezte), a „vörösök” korábbi menedzsere, a Roberto di Matteót váltó Roy Hodgson pedig a West Ham elleni 3-3-mas döntetlennel mutatkozott be a West Bromwichnál.



Premier League, 27. forduló:


Manchester United-Manchester City 2-1 (1-0)

Manchester, Old Trafford, 75 322 néző, v.: Marriner

Gól: Nani (41.), Rooney (78.), ill. David Silva (65.)

Manchester United: Van der Sar – O’Shea, Smalling, Vidics, Evra – Fletcher, Scholes (Carrick, 79.), Anderson (Berbatov, 67.) – Nani, Giggs – Rooney

Manchester City: Hart – Richards, Lescott, Kompany, Zabaleta – Y. Touré, Barry – Milner (Dzeko, 61.), Kolarov (Wright-Phillips, 52.) – David Silva – Tévez

Arsenal-Wolverhampton Wanderers 2-0 (1-0)
Gól: Van Persie (16., 56.)

Birmingham City-Stoke City 1-0 (0-0)
Gól: Zsigics (93.)

Blackburn Rovers-Newcastle United 0-0

Blackpool-Aston Villa 1-1 (1-1)
Gól: Grandin (14.), illetve Agbonlahor (10.)
Kiállítva: Makoun (70., Aston Villa)

Liverpool-Wigan Athletic 1-1 (1-0)
Gól: Meireles (24.), ill. Gohouri (65.)

West Bromwich Albion-West Ham United 3-3 (3-0)
Gól: Dorrans (3.), Thomas (8.), Reid (32., öngól), ill. Ba (51., 83.), C. Cole (58.)

Sunderland-Tottenham Hotspur 1-2 (1-1)
Gól: Gyan (11.), illetve Dawson (44.), Kranjcar (57.)

Vasárnap:
Bolton Wanderers-Everton, 17:00

Hétfő:
Fulham-Chelsea, 21:00

Az élcsoport:
1. Manchester United 57 pont/26 mérkőzés
2. Arsenal 53/26
3. Manchester City 49
4. Tottenham 47/26
5. Chelsea 44/25
6. Liverpool 39

Ajánlott videó

Olvasói sztorik