Élet-Stílus

Molnár B. Tamás levele

Tisztelt Szerkesztőség!

2011. január 9-i “Csúcsgasztronómiai intézet nyílik a belvárosban” című cikkük egyoldalú és rosszindulatú állításai miatt vagyok kénytelen írni Önöknek.

Ezt írják:

“Több olyan véleményt is hallani lehetett, hogy Molnár a saját pecsenyéjét sütögeti, és többen azt is felróják neki, hogy nem minden önzetlenség nélkül áll a „gasztronómiai forradalom” élén…“

Itt meg nem nevezett személyek állítólagos véleményébe burkolva hamis állítások hangzanak el.
A Magyar Gasztronómiai Egyesület alapítótagjaként, a független Alexandra Étteremkalauz főszerkesztőjeként, a Magyar Konyha szerkesztő bizottsági tagjaként, a Bűvös Szakács társszerkesztőjeként és az Eurotoques magyarországi nagyköveteként visszautasítom a fenti inszinuációkat.

A “saját pecsenyéjét sütögeti” a magyar nyelvben az egyéni érdekek mindenek fölé helyezését, a jogtalan előnyszerzésre törekvést jelenti, ha nem még ennél is rosszabbat… Erre csak ráerősít a “nem minden önzeltenség nélkül” kitétel.

A két állítással kapcsolatban az interjú készítője nem kérdezett meg, tehát nem reagálhattam rá. Ha rákérdezett volna, visszautasítom és megkérem, nevezze meg e vélemények hangoztatóit, akik nyilván bíróság elé tudják terjeszteni bizonyítékaikat, egyébként egészen bizonyosan nem kívánják mások hitelét névtelenségbe burkolózva, alaptalanul csorbítani. E „vélemények“ ugyanis igen súlyos jogi tényállásokat is meglapozhatnak.

Ha viszont nem adják a nevüket, akkor komoly sajtótermék nem közöl ilyesmit. Fentihez hasonló, ám de névvel vállalt megalapozatlan kijelentésekért bíróság már elégtételt adott nekem.

Az írás más pontjain is vannak félreértésre okot adó szövegrészek. Például: sosem állítottam, hogy csúcsgasztronómiai intézet nyílik a belvárosban. Említettem egy tervet, melyről azonban leszögeztem, hogy egyelőre nem publikus. Csúcsgasztronómiáról pedig egyáltalán nem volt szó.
Szeretném, ha jelen állásfoglalásomat megjelentetnék, akkor is, ha erre Önöket a törvény egyelőre nem kötelezi, különös tekintettel arra, hogy ez nem pusztán személyemet rágalmazza, hanem azt a közérdekű ügyet is lejáratja, melynek érdekében sokad magammal végzünk igen sok közhasznú tevékenységet. Ezért az ügyért évek óta igen sokan hoznak meglehetősen nagy áldozatokat.

Tisztelettel:

Molnár B. Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik