Élet-Stílus

Egy góllal nyert a Real – videó

A Real Marid tapad a listavezető Barcelonára, miután idegenben 3-2-re legyőzte a Getafét a spanyol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában, hétfő este.

A Barcelona elleni 5-0-ás zakót követően hatodik meccsét is megnyerte a Real Madrid, amelynek hívei a Getafe két vállra fektetése mellett Kaká visszatérésének is örülhetnek.

Az aranylabdás brazil játékos a 75. percben állt be csereként, amikor José Mourinho vezetőedző már elkönyvelhette csapata újabb három pontját, lévén akkor már két gól volt a királyiak előnye. A portugál szakvezető egyébként közel sem volt elégedett.

„Most nem szeretem a csapatomat, ugyanis ennél általában sokkal stabilabban és koncentráltabban szokott futballozni. A védekezésünkön javítanunk kell” – mondta.

Getafe-Real Madrid 2-3

Az előre játékkal nem volt gond – arra Mourinho sem panaszkodott -, hiszen a Real szép gólokat szerzett, kettőt Cristiano Ronaldo vállalt magára, aki így a bajnoki találatokat tekintve 19-nél, összesen 27 gólnál jár a 2010/2011-es szezonban. Vele kapcsolatban érdekes, hogy az előző kiírásban, márciusban ugyancsak duplázott a Getafe otthonában.

Ronaldo a 12. percben a Di María által kiharcolt (erősen rájátszott) büntetőt értékesítette, majd az argentin támadó futballtudását is csillogtatva remek labdával „kínálta meg” Özilt, aki a kapust is kicselezve alakította 2-0-ra az eredményt.

Átellenben Parejo bődületesen nagy góllal kozmetikázott az eredményen, Ronaldo újabb találata után aztán ezt Albin is megtette a hajrában. A kezezés miatt második sárga lapját korábban „bezsebelő” Arbeola erről egyébként már csak a zuhany alatt értesült.


Nyert a Zaragoza



Real Zaragoza hazai pályán 2-1-re legyőzte az újonc Real Sociedadot, és ezzel feljött a 18. helyre – ugyanakkor még ez a pozíció sem elegendő az élvonalbeli tagság meghosszabbításához. A hosszú nyeretlenségi sorozatát lezáró zaragozai csapat magyar légiósa, a válogatott Pintér Ádám nem kapott szerepet a hétfői meccsen.


Primera División, 17. forduló:


Getafe-Real Madrid 2-3 (1-2)


Gól: Parejo (29.), Albin (85.), ill. Cristiano Ronaldo (12., 57., az elsőt 11-esből), Özil (19.)

Kiállítva: Arbeola (82., Real Madrid)

Villarreal-Almería 2-0 (1-0)


Gól: Catala (22.), Valro (58.)

Real Zaragoza-Real Sociedad 2-1 (1-1)


Gól: Sinama-Pongolle (10.), Braulio (90.), illetve Prieto (33.)



Atlético Madrid-Racing Santander 0-0

Real Mallorca-Hércules 3-0 (2-0)


Gól: Lopez (38.), Victor (41.), Pereira (51.)



Korábbi eredmények:

Valencia-Espanyol 2-1
Athletic Bilbao-Deportivo La Coruna 1-2
Barcelona-Levante 2-1
Sporting Gijón-Málaga 1-2
Sevilla-Osasuna 1-0



Az élcsoport:

1. Barcelona 46 pont
2. Real Madrid 44
3. Villarreal 36
4. Valencia 31
5. Espanyol 28
6. Atlético Madrid 27

Ajánlott videó

Olvasói sztorik