Élet-Stílus

Élre állt a Milan – videó

Az AC Milan letaszított az élről a Laziót az olasz labdarúgó-bajnokság hétközi fordulójában. A fővárosi csapat mellett az Inter és a Juventus is megbotlott.

A zsinórban második vereségét elszenvedő, szerdán a kisőhelyen álló Cesena előtt fejet hajtó Lazio helyet cserélt az AC Milannal, amely a Palermo legyőzésével az élre állt, így az első helyről várhatja a következő fordulóban esedékes Inter elleni városi derbit.

A fővárosi csapat gödörbe került, ahogy a Roma elleni meccsen, úgy a Cesena otthonában sem volt képes találni, nem úgy az újonc, amely Parolo 85. percben elért góljával mindhárom pontot bezsebelte, de még így is a kiesőket jelölő vonal alatt posztol.

A Cesenát „lemásolva” a Genoa és a harmadik helyre előrelépő Napoli is hajrágóllal győzte le aktuális ellenfelét, a Bolognát, illetve a Cagliarit. A magyar válogatott Rudolf Gergely kezdő volt a genovai együttesben, nem sokkal a lefújás előtt Kharja váltotta.

AC Milan-Palermo 3-1

Az AC Milan 3-1-re győzte le a Palermót a San Siróban, ennek következtében 2008 novembere után ismét a nevével kezdődik az olasz bajnokság tabellája. Pato fejesgóljára Bacinovic révén ugyan válaszolt a második félidőt nagy elánnal kezdő szicíliai csapat (Abbiati kapus csak nézte, amint a távoli lövés nyomán a labda a jobb alsó sarokban landolt), a folytatásban azonban már csak az AC Milan talált a kapuba: Ibrahimovic előbb értékesítette a büntetőjét, majd némi vágtát követően gólpasszt adott Robinhónak, aki úgy lőtt a hálóba 10 méterről, hogy a kapus még belepiszkált a labdába. A Milan örömébe azonban üröm is vegyült, mivel Pato és Inzaghi is megsérült az Inter elleni meccs előtt.

A címvédő meglepő döntetlennel hangolt a derbire, az Eto’o zseniális passzát közelről gólra váltó Milito révén ugyan vezetett a Lecce ellen, ugyanakkor nem sokkal később Olivera egy szöglet után egyenlített, egyszersmind beállította az 1-1-es végeredményt.

Kísértetiesen hasonló forgatókönyv alapján zajlott a Brescia-Juventus találkozó is: az esélyesebb csapat a hajrában ugyan megszerezte a vezetést, ám alig örülhetett a góljának, hiszen percek alatt egyenlített az élvonalban újonc ellenfele. Quagliarella néhány lépésről talált be egy baloldali beadás után az egyik oldalon, míg a másikon Diamanti a tizenhatos bal csücskéről nagyszerűen csavart a hosszú felső sarokba.

Brescia-Juventus 1-1

A Brescia Feczesin Róbertet nem nevezte a szerda esti találkozóra, Vass Ádám viszont csereként a 78. percben pályára léphetett a Juventus ellen. A torinói együttes két győzelem (AC Milan, Cesena) vesztett ismét pontokat, az AS Roma ugyanakkor lendületben maradt, a Fiorentina ellen zsinórban negyedik győzelmét aratta.

Inzaghit megműtik

Elképzelhető, hogy véget ért a szezon Filippo Inzaghi számára, miután az AC Milan veterán csatára a Palermo elleni meccsen súlyos térdsérülést szenvedett. A 37 éves világbajnok labdarúgóra most műtét vár, amelyre még a héten sort kerítenek. (MTI)


Serie A, 12. forduló:
AC Milan-Palermo 3-1 (1-0)
Gól: Pato (19.), Ibrahimovic (77., 11-esből), Robinho (83.), ill. Bacinovic (63.)

AS Roma-Fiorentina 3-2 (1-0)
Gól: Simplicio (45.), Borriello (51.), Perrotta (77.), illetve Gilardino (69.), D’Agostino (90.)

Brescia-Juventus 1-1 (0-0)
Gól: Diamanti (73.), ill. Quagliarella (71.)

Cagliari-Napoli 0-1 (0-0)
Gól: Lavezzi (94.)

Catania-Udinese 1-0 (0-0)
Gól: Maxi Lopez (60.)
Kiállítva: Ledesma (86.), ill. Pasquale (84.)

Cesena-Lazio 1-0 (0-0)
Gól: Parolo (85.)

Chievo-Bari 0-0

Genoa-Bologna 1-0 (0-0)
Gól: Milanetto (81.)

Lecce-Inter 1-1 (0-0)
Gól: Olivera (79.), ill. Milito (76.)

Csütörtök:
Parma-Sampdoria, 20:45

Az élcsoport:
1. AC Milan 23 pont
2. Lazio 22
3. Napoli 21
4. Internazionale 20

Ajánlott videó

Olvasói sztorik