Élet-Stílus

Nehezen győzött az Egervári-csapat

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte a moldovai csapatot Európa-bajnoki selejtezőn az újpesti Szusza Ferenc stadionban.

Egervári Sándor szövetségi kapitány irányítása alatt ez volt a nemzeti együttes első sikere.

A szurkolók szigorú átvizsgálása miatt rendkívül lassan zajlott a beléptetés a stadionba, így több száz drukker még az első játékrész derekán is a kerítésen kívül várta, hogy bejusson a létesítménybe, s emiatt igen feszült volt a hangulat a bejáratnál.

Nem kezdett jól a magyar csapat, a csúszós talajon rengeteg apró technikai hiba tarkította a játékot. A vendégek jól láthatóan a kontratámadásokra fektették a hangsúlyt, védekezésük pedig stabil volt. Ötlettelen volt a magyarok támadójátéka, ettől pedig vérszemet kaptak a moldovaiak és Egervári Sándor csapata csak a szerencsének köszönhette, hogy 0-0 volt az állás a szünetben.

Rudolf szerzett vezetést a magyar csapatnak (MTI)

Rudolf szerzett vezetést a magyar csapatnak (MTI)

A félidőben a magyar szövetségi kapitány középpályás helyett csatárt küldött a pályára, azaz Czvitkovicsot Szalai váltotta. Ettől megélénkült Geráék játéka, és alig öt perc elteltével Rudolf távoli lövésével megszerezték a vezetést. Egervári a 63. percben egy kissé furcsa cserével (Rudolf helyett Vanczák) jelezte: ezzel az eredménnyel már elégedett lenne, a közönség nemtetszésének adott hangot. Néhány pillanat múlva azonban Koman egy fantasztikus távoli bombával megduplázta az előnyt.

A biztos vezetés tudatában felszabadultabb lett a magyarok játéka, ennek ellenére Suvorov egy nagy védelmi hiba után szépíteni tudott. Az utolsó percekben még több vendéglehetőség miatt is izgulnia kellett a hazai publikumnak, ám az eredmény már nem változott.

Koman az első félidő után igencsak feljavult (MTI)

Koman az első félidő után igencsak feljavult (MTI)

II. félidő:
49. perc: egy jobb oldali magyar szögletet röviden fejeltek ki a vendég védők, Rudolf kapáslövése visszajött lepattant egy moldovai futballistáról, a Genoa támadója azonban megszelidítette a labdát, majd egy igazítás után kilőtte a bal alsó sarkot (1-0).
66. perc: Koman vette át középen a labdát, majd 23 méterről hatalmas erővel kilőtte a jobb alsó sarkot (2-0).
78. perc: Lázár rosszul szabadított fel, az ide-oda pattogó labda pedig Suvorovot találta meg, aki 10 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (2-1).

Nyilatkozatok
Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
“Az első félidőben görcsös, pontatlan volt a játék. A második játékrészben a két csatár miatt már lényegesebben jobban tudtunk futballozni, majd két szép átlövéssel megszereztük a vezetést, ettől pedig magabiztosabbak lettünk. A csapatépítés szempontjából nagy öröm, hogy hosszú idő után újra győzött a magyar válogatott.”
Gavril Balint, a moldovai válogatott szövetségi kapitánya:
“Nagyon jó csapattal találkoztunk ma. Az első félidőben sok lehetőségünk volt, majd a két kapott gól kicsit letörte a csapatot. Igazásgtalannak tartom az eredményt, megérdemeltük volna a döntetlent.”

Eb-selejtező, E csoport:
Magyarország-Moldova 2-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 9209 néző. Vezette: Kovarik (cseh)
Gól: Rudolf (49.), Koman (66.), illetve Suvorov (78.)
Sárga lap: Lipták (10.), Lázár (33.), illetve Frunza (27.)
Magyarország: Király – Lázár, Juhász, Lipták, Laczkó – Czvitkovics (Szalai, 46.), Koman (Vadócz, 88.), Elek, Dzsudzsák – Gera – Rudolf (Vanczák, 63.)
Moldova: Namasco –Bordian, Racu, Bulgaru, Bolohan –Cebotaru (Cojocaru, 70.), Epureanu – Suvorov, Josan (Doros, 58.), Tigirlas –Frunza (Bugaev, 84.)

Hollandia-Finnország 2-1 (2-1)
Gól: Huntelaar (7., 17.), illetve Forssell (18.)

Svédország-San Marino 6-0 (3-0)
Gól: Ibrahimovic (7., 77.), Simoncini (12., 25.), Granqvist (51.), Berg (90.)
Kiállítva: Mellberg (34., Svédország)

Az állás:
1. Svédország 6 pont (8-0), 2. Hollandia 6 (7-1), 3. Moldova 3 (3-2), 4. MAGYARORSZÁG 3 (2-3), 5. Finnország 0 (1-4), 6. San Marino 0 (0-11)
A magyar csapat következő mérkőzését október 8-án, hazai környezetben, San Marino ellen játssza majd a sorozatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik