Élet-Stílus

Raúl elköszönt

Raúl González, a Real Madrid eddigi csapatkapitánya hivatalosan is elbúcsúzott csapatától és a spanyol királyi futballklub szurkolóitól, bejelentve, hogy bár egy éve még visszavan a szerződéséből, 15 idény után távozik a fővárosiaktól.

A 33 éves csatár ugyanakkor nem erősítette meg a korábbi sajtóértesüléseket, amelyek szerint a Bundesligában, a Schalke együttesénél folytatja játékoskarrierjét.

“Tárgyaltam a német klub képviselőivel, de más csapatok is érdeklődnek irántam” – hagyta nyitva a kérdést Raúl.

Az “örökös realista” labdarúgó búcsúbeszédét szurkolók előtt hétfőn, a Santiago Bernabéu Stadionban tartotta, méghozzá a klubelnök Florentino Péreznek és – ami még meglepőbb: – az új portugál vezetőedzőnek, vagyis annak a José Mourinhónak a társaságában, akinek az érkezésével vált általános vélekedés szerint végleg tarthatatlanná a helyzete a csatárnak.

“Hosszú töprengés után született meg bennem a végleges elhatározás, hogy sok-sok év után itt befejezem, lezárom életem egy szakaszát, s másutt folytatom tovább, mert még játszani akarok. Hogy hol? Talán holnap vagy holnapután döntök a jövőmről. Ma azonban még csak a búcsúról tudok beszélni…”

A Real-mezben 228-, 102 válogatott meccsén 44 gólt szerző Raúl elárulta, hogy tárgyalt az Egyesült Államokban és Kínában is, de csak Németország és Anglia jöhet szóba számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik