Élet-Stílus

Egervári: a következő vb-re ki kell jutnunk

„Remélem, a tapasztalatommal, kis lépésekben, tudunk majd fejlődni" - mondta az új szövetségi kapitány.

„A következő két évben be kell majd építenünk a fiatalokat, akik a 2012-ben kezdődő világbajnoki selejtezőknek már jó eséllyel indulhatnak neki. Ugyanakkor szeretnénk a most induló Európa-bajnoki kvalifikációs sorozatban is jól szerepelni, a második vagy a harmadik helyre odaérni” – nyilatkozta Egervári Sándor a pénteki sajtótájékoztatón.

Az edzőként háromszoros magyar bajnok szakvezető kijelentette, célja, hogy a válogatott ott legyen a 2014-es brazíliai vb-n, és ha ez nem sikerül, akkor „rosszul végezték munkájukat, és váltani kell.”

Egervári kinevezésében nyilván szerepet játszott az, hogy az U20-as válogatottal az utóbbi 20 év legnagyobb magyar futballsikerét érte el, miután együttese bronzérmes lett a korosztályos vb-n. Nem csoda, hogy az egyiptomi hősök közül többekre, legfőképpen Gulácsi Péterre, Koman Vladimirre, Németh Krisztiánra, Korcsmár Zsoltra, Debreceni Andrásra és Gosztonyi Andrásra számít. Az első és legfontosabb feladatának ugyanakkor azt tartja, hogy Gera Zoltán visszatérjen a nemzeti csapatba, mivel szerinte az angol Fulham légiósára emberileg és szakmailag is nagy szüksége van a válogatottnak.

Egervári megpendítette: nemcsak szakmai alapon fog majd behívót küldeni, ugyanis mindennél fontosabbnak tartja, hogy azok a játékosok, akik felveszik a nemzeti mezt, tisztában legyenek azzal, hogy a hazájukat képviselik. Egervári szeretne létrehozni egy B-válogatottat, amelyben a Magyarországon játszó labdarúgók szerepelnének, és szerezhetnének nemzetközi rutint. A 60 éves tréner hozzátette: természetesen a légiósok nem véletlenül szerepelnek külföldön, de ha egy játékos nem kap lehetőséget saját klubjában, akkor bizony bátran hozzá kell nyúlni a hazai porondon futballozókhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik