Élet-Stílus

Geráék reménykedhetnek a továbbjutásban

A csapatok spóroltak a gólokkal az Európa Liga elődöntőjében. A Gera Zoltánnal felálló Fulham gól nélküli döntetlenre végzett Hamburgban.

A korábban a német bajnok Wolfsburgot is búcsúztató Fulham fárasztó buszút után érkezett meg Hamburgba, és abban a reményben lépett pályára a helyi HSV ellen, hogy olyan eredményt sikerül elérnie, amellyel lesz esélye a visszatérésére – tudniillik a döntőnek éppen az észak-németországi kikötőváros ad majd otthont május 12-én.

Nos, Gera Zoltánék teljesítették a tervet, hiszen gól nélküli döntetlen állásnál várhatják a jövő héten esedékes, hazai folytatást. A Fulham magyarja végigjátszotta a meccset, sőt, csapata legjobbja volt, többször is helyzetbe került, volt egy ígéretes lövése is. Ezzel együtt inkább a Hamburg dominált, de a németek többnyire képtelenek voltak fogást találni a vendégek védelmén, ha olykor mégis, akkor Mark Schwarzer védett.

A találkozó után az angolok elégedettek voltak az eredménnyel, kiváltképp, hogy előtte két napot utazással töltöttek. Roy Hodgson menedzsernek „csupán” Bobby Zamora Achilles-ín sérülése miatt fáj a feje. A gólerős csatár aligha játszhat a hétvégi, Everton elleni bajnokin, de az edző reméli, a Hamburg elleni visszavágón ismét bevethető lesz.

Az Atlético Madrid egygólos előnyt szerzett a spanyol fővárosba kalandos körülmények között eljutó, a buszozás, vonatozás és némi repülés miatt kissé lestrapált Liverpoolal szemben. Mind a két csapat legjobb játékosa, Kun Agüero, illetve Fernando Torres nélkül lépett pályára. Olyan is volt a meccs: színvonalában, iramában is elmaradt a várttól.

Az Atlético ugyan Forlán szerencsés góljával már a kilencedik percben megszerezte a vezetést, később azonban tulajdonképpen egy valamire való helyzetet tudott összehozni (Simao Sabrosa kapáslövését Reina hárította). A Liverpool erejéből egy lesgólra futotta, ugyanakkor az egygólos hátrány nem tűnik ledolgozhatatlannak a hazai visszavágón.

„Nem rossz a helyzet, de ezért keményen megdolgoztunk. A visszavágóra az Anfielden kerül sor, ahol a lelkes szurkolóink segítségével bármelyik együttest le tudjuk győzni. Szóval én optimista vagyok” – nyilatkozta Rafa Benítez, a ‘Pool spanyol trénere.

Európa Liga, elődöntő, első mérkőzések:


Atlético Madrid (spanyol)-Liverpool (angol) 1-0 (1-0)

Vicente Calderon, 54 851 néző, v.: Duhamel (francia)

Gól: Forlán (9.)

Atlético: De Gea – Ujfalusi, Perea, Alvaro Dominguez, Antonio Lopez – Paulo Assuncao, Raul Garcia – Simao (Valera, 78.), Jurado, Reyes (Camacho, 92.) – Forlán (Salvio, 85.)

Liverpool: Reina – Johnson, Carragher, Kirjakosz, Agger – Lucas, Mascherano – Kuyt, Gerrard, Benajun (El Zar, 84.) – N’Gog (Babel, 64.)

Hamburger SV (német)-Fulham (angol) 0-0

HSH-Nordbank-Arena, 50 000 néző, v.: Bo Larsen (dán)

Hamburg: Rost – Demel (Rincon, 82.), Boateng, Mathijsen, Aogo – Jarolim, Zé Roberto – Trochowski, Pitroipa – Van Nistelrooy , Guerrero (Petric, 72.)

Fulham: Schwarzer – Baird, Hughes, Hangeland, Konchesky – Duff, Murphy, Etuhu, Davies – Gera – Zamora (Dempsey, 52.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik