Élet-Stílus

Újra megnyílt Ferihegy

Hétfőn 12 órától feloldották a teljes légtérzárat Magyarország felett, ami pénteken 19 órától volt érvényes - közölte a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. A ferihegyi forgalom a légtérzár feloldásával egyből megindulhat. A legfrissebb előrejelzés szerint az újabb hamufelhő a hét közepére újra elérheti hazánkat.

Az átrepülő forgalom számára már 10.36 órától megnyitották a magyar légteret.

A légtér feloldása után a Malév az eredeti menetrendnek megfelelően indítja a járatait, amelyek minden bizonnyal tele lesznek. A Budapest Airportnak vannak tartalék kapacitásai, így a repülőtéri személyzet felkészült a forgalom újraindítására, de az függ a légitársaságok személyzetének készenlététől, a célállomás fogadókészségétől és attól is, hogy az utasokat sikerül-e időben értesíteni a járat indításáról.

A magyar hatóságok pénteken 19 órától hétfőn 12 óráig teljes légtérzárat rendeltek el a magyar légtérben, mert az izlandi vulkánkitörés miatt Európát elborító hamufelhő veszélyezteti a repülőgépek biztonságos repülését.

Újabb hamufelhő

Az izlandi vulkán hétfőn napközbeni kibocsátásából származó hamufelhő a következő 3-4 napon belül nem éri el az országot, viszont az estétől/éjszakától a vulkánból újonnan kiáramló hamu a hét közepére ismételten elérheti Magyarországot – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik