Élet-Stílus

Megint történelmet ír az Apple?

Hagyományos billentyűzet nélkül, érintőképernyővel működik az Apple óriási várakozás övezte tábla-PC-je, amelyet iPad néven mutatott be San Franciscóban Steve Jobs cégfőnök.

Az új számítástechnikai kütyü valahol félúton helyezkedik el az okostelefon és a hordozható számítógép között; hasonlít az iPhone-ra, de nagyobb annál, viszont kisebb egy laptopnál. Az 1,25 centiméter vastag és 680 grammos eszköz 9,7 colos, azaz 24,6 centiméter átmérőjű érintőképernyővel rendelkezik. Nem tartalmaz mozgó alkatrészt, merevlemez helyett 16, 32, vagy 64 gigabájtos SSD (szilárdtest-meghajtó) háttértárat tartalmaz. A beépített akkumulátor üzemideje 10 óra, a kommunikációról Wi-fi és Bluetooth-kapcsolat gondoskodik.

Megint történelmet ír az Apple? 1

Beépített hangszóróval és mikrofonnal érkezik, továbbá beépített gyorsulásmérővel, illetve iránytűvel is felszerelték. Az iPad képes a jelenlegi iPhone-alkalmazások futtatására, azonban nem tartalmaz kamerát, amit a rajongók a eszköz legnagyobb hiányosságának tartanak.
Az elnök-vezérigazgató szerint a lapos-számítógéppel könnyebb elektronikus könyvet olvasni, videojátékot játszani vagy videót nézni, mint akár az okostelefonnal, akár a laptoppal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik