Élet-Stílus

Czink megszorongatta a volt világelsőt

A hetedik helyen kiemelt Czink Melinda három játszmában, hatalmas csatában vereséget szenvedett a belga Justine Henintől a brisbane-i tenisztorna 220 ezer dolláros női versenyében. Párosban döntős az elsőszámú magyar teniszező.

A csütörtöki összecsapás 2 óra 21 percig tartott, a világranglistán
37. Czink öt meccslabdát hárítva kapott ki a húsz hónap kihagyás után
idén visszatért hét Grand Slam-tornán győztes
ex-világelsőtől.

Öt brékkel kezdődött az összecsapás a Pat Cash-ről elnevezett stadionban: a volt világelső azonnal brékelte a Czinket, aki ugyan kiegyenlített, ám másodszor sem tudta megnyerni adogatását. A 27 esztendős magyar másodszor is elvette ellenfele szerváját, de Henin újra előnyhöz, majd 4:2-es vezetéshez jutott. Czinknek továbbra is remegett a keze, több indokolatlan hibát vétett, ismét nem tudta hozni az adogatását, így Henin a kezdeti nehézségek után végül besöpörte az első, 31 perces játszmát.

A második szettben aztán megtört a jég: Czink megnyerte első saját szerváját. A folytatásban egyre jobban teniszezett a magyar, a hatodik gémben brékelte Henint, 4:2-es előnyhöz jutott, majd kissé nehezen, de hozta a sajátját, és már csak egy játék választotta el az egyenlítéstől. Czink egyre magabiztosabban játszott, simán nyerte a szerváját, és újabb 39 perc elteltével döntő játszmára kényszeríttette a volt világelsőt.

A harmadik, mindent eldöntő felvonás – amely 1 óra 17 percig (!) tartott – negyedik játékában ismét brékhátrányba került a magyar (3:1). Ő azonban nem adta fel, és remek tenisszel 1:4-ről kiegyenlített. A hajrában 5:4-nél Henin három meccslabdához jutott, a magyar mindhármat hárította, és ismét kiegyenlített.

Az összecsapás sorsáról végül a rövidítés döntött. Henin 0-1-ről 4-1-re fordított, 6-3-nál három újabb meccslabdája volt, Czink az első kettőt még hárította, ám a harmadikkal – egy pompás elütéssel – már nem tudott mit kezdeni.

nyilatkozatok

Czink Melinda: “Sajnos a szervám nem ment úgy, ahogyan szerettem volna.”

Justine Henin: “Pontosan ilyen mérkőzésekre van szükségem, még ha nem is ilyen hosszúakra – értékelt Henin. – Tökéletes felkészülési meccsen vagyok túl, nem panaszkodhatok. Remek riválisokat győztem le, és Ana ellen is nagyszerű találkozóra számítok.”

Az egyesben elszenvedett vereséget követően párosban is érdekelt volt Czink Melinda, aki Anantxa Parra Santonjával az oldalán bejutott a fináléba. A magyar, spanyol duó az elődöntőben az Anasztaszija Rogyionova, Arina Rogyionova orosz kettőst győzte le könnyedén.

brisbane

Női egyes, negyeddöntő:
Henin (belga)-Czink (7.) 6:2, 3:6, 7:6
Petkovic (német)-Hantuchova (szlovák, 4.) 6:4, 6:2
Ivanovic (szerb, 3.)-Pavljucsenkova (orosz) 6:2, 7:6

Női páros, elődöntő:
Czink Melinda, Arantxa Parra Santonja (magyar, spanyol)-Anasztaszija Rogyionova, Arina Rogyionova (orosz) 6:2, 6:1

Férfi egyes, negyeddöntő:
Stepanek (cseh, 2.)-Odesnik (amerikai) 7:6, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik