Élet-Stílus

Ronaldo gólt lőtt majd kiállították – videó

A Real Madrid parázs hangulatú meccsen a vártnál nehezebben győzött az Almeria otthonában. Az éllovas Barcelona a pazar formában futballozó, friss aranylabdás Messi vezérletével verte a Deportivót.

A múlt heti, Malaga elleni döntetlen után nem engedhetett meg magának újabb botlást a Sevilla, de a tabella harmadik helyezettje szombat este újabb pontokat hullajtott el. A Valladolid ellen hazai pályán hamar hátrányba kerültek az andalúziaiak, majd percekkel később tíz emberre fogyatkoztak a vendégek.

A Sevilla még az első félidőben egy Fabiano-tizenegyessel kiegyenlített, a folytatásban azonban eredménytelenül rohamoztak, és a döntetlennel négy pontra nőtt a hátrányuk a második Real Madriddal szemben.A királyi gárda szombat este az Almeriát fogadta. Ramos révén félóra elteltével a madridiaknál volt az előny, de a fordulás után pillanatok alatt fordított a kiscsapat. A 73. percben Higuain egyenlített, és a Real óriási hajrát indított a győzelem megszerzéséért.

Ronaldo igazán elemében volt, előbb egy parádés szabadrúgással veszélyeztetett, majd kiharcolt egy tizenegyest. A portugál szerencséjére a kapusról kipattanó labdát Benzema a hálóba vágta, majd másodpercek múlva végleg eldöntötte közvetlen közelről a meccset. A hajrá pillanataiban aztán elszakadt a cérna Ronaldónál: az őt folyamatosan aprító Juanma Ortizt rúgta fel csúnyán, és megkapta a második sárgáját.

A fővárosiak hátránya maradt öt pont az egy meccsel többet játszó Barcelonával szemben, miután a katalánok a friss aranylabdás Lionel Messi vezérletével legyőzték a Deportivot. A címvédő lefocizta ellenfelét az első félidőben, Valdes gyermeteg bakija miatt mégis 1-1-el vonultak az öltözőbe a csapatok. A hajrában aztán Messi fejjel eldöntötte a meccset, majd Ibrahimovic állította be a végeredményt.

primera división, 13. forduló

Deportivo La Coruna-FC Barcelona 1-3 (1-1)
Gól: Adrián (39.), illetve Messi (27., 79.), Ibrahimovic (88.)

Real Madrid-Almería 4-2 (1-0)
Gól: Ramos (31.), Higuaín (73.), Benzema (82.), C. Ronaldo (84.), illetve Soriano (58.), Uche (62.)
Kiállítva: C. Ronaldo (88.)

Xerez-Atlético Madrid 0-2 (0-1)
Gól: Forlan (29.), Agüero (65.)
Kiállítva: Keita (71.), illetve Dominguez (85.)

Sevilla-Real Valladolid 1-1 (1-1)
Gól: Fabiano (45.), illetve Manucho (33.)
Kiállítva: Borja (39., Valladolid)

Vasárnapi meccsek:
Espanyol – Racing Santander 17 ó
Málaga – Osasuna 17
Mallorca – Real Zaragoza 17
Tenerife – Sporting Gijón 17
Villarreal – Getafe 19 ó
Athletic Bilbao – Valencia 21 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik