Élet-Stílus

Ibrahimovic eldöntötte az El Clasicót – videó

Visszaelőzte a tabellán a Barcelona a Real Madridot, miután hazai pályán a csereként beállt Zlatan Ibrahimovic találatával 1-0-ra legyőzte a nagy riválist. Cristiano Ronaldóval először kapott ki a bajnokságban a királyi gárda.

Tavaly ősszel 6-2-es megsemmisítő vereséget szenvedett a Real Madrid az El Clasicón. Egy évvel később borítékolható volt, hogy nem lesz ekkora különbség a két csapat között, már csak azért sem, mert a nyáron megvásárolt Cristiano Ronaldo először kapott helyet sérülése után a kezdőben. A másik oldalon az Aranylabda-várományos Lionel Messi is kezdett, Zlatan Ibahimovic viszont a kispadról szurkolt az első félidőben a társaknak.

Jobban kezdte a Camp Noúban a mérkőzést a vendégcsapat, elsősorban Kakának és Ronaldónak köszönhetően. A két nyári szerzemény a 20. percben hatalmas helyzetet dolgozott ki, de a brazil remek átadását a jobbösszekötő helyén érkező Ronaldo Valdesbe lőtte. Óriási ziccer volt, a portugál bárhova helyezhette volna a labdát.

A katalánoknál volt többet a labda, kapura azonban teljesen veszélytelenek voltak. A szünet után aztán teljesen más felfogásban futballozott a Barcelona, és az addig többnyire csak lesen tartózkodó Henry helyére érkező Ibrahimovic belőtte a mérkőzés egyetlen találatát: a svéd támadó a leshatárról indulva kapta meg Alves beadását, és ballal kapásból védhetetlen gólt zúdított Casillas kapujába.

Nem sokkal később, a középpályán teljesen feleslegesen kezező Busquets megkapta a második sárgáját. Hiába játszott emberelőnyben a Real, Kaká a második félidőre teljesen eltűnt, Ronaldót is lecserélte Pellegrini. Benzema és Raúl sem tudta megfordítani a meccset, a Barca kiválóan tördelte a rohamokat, így megnyerte a csúcsrangadót, és átvette riválisától a vezetést a tabellán.

primera división, 12. forduló

FC Barcelona-Real Madrid 1-0 (0-0)
Gól: Ibrahimovic (51.)
Piros lap: Diarra (90.), illetve Busquets (62.)

Racing Santander-Deportivo La Coruna 0-1 (0-0)
Gól: Lopo (75.)

Almería-Athletic Bilbao 1-4 (0-2)
Gól: Uche (83., 11-esből), illetve Javi Martínez (37), Ustaritz (41.), Llorente (60.), De Marcos (77.)

Real Valladolid-Tenerife 3-3 (2-0)
Gól: Diego Costa (27., 49.), Canobbio (35.), illetve Nino (63.), Ángel (70.), Ayoze (84.)

Getafe-Xerez 5-1 (2-1)
Gól: Soldado (44., 45., 58., a másodikat 11-esből), Parejo (57.), Casquero (60.), illetve Aythami (33.)
Piros lap: Priet (45., Xerez)

Real Zaragoza-Osasuna 0-1 (0-1)
Gól: Nekounam (26.)

Később:
Atlético Madrid-Espanyol 21 ó

Szombati eredmények:
Sevilla-Málaga 2-2
Valencia-Mallorca 1-1
Sporting Gijón-Villarreal 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik