Élet-Stílus

FIFA: nem lesz újrajátszás

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség nem tesz eleget az írek kérésének, nem fogják megismételni a franciák elleni pótselejtezőt.

Óriási felzúdulást okozott Írországban, hogy a franciák egy szabálytalan góllal harcolták ki a vébérészvételt a pótselejtező visszavágóján. A játékosok és a sajtó mellett az ír szövetség és az igazságügyi miniszter és a miniszterelnök is a meccs újrajátszását kérte.

A szervezet a pénteki bejelentéssel reagált az ír szövetség (FAI) tiltakozó beadványára. “Az eredményt nem lehet megváltoztatni, és a meccset nem lehet újrajátszani. A sportág szabálykönyve egyértelműen kimondja, hogy a mérkőzések közben a játékvezetők hozzák a döntéseket és ezek az ítéletek véglegesek” – áll a FIFA közleményében.

A pótselejtező szerdai visszavágójának hosszabbításában, a 103. percben Thierry Henry kézzel szelídítette meg a labdát, mielőtt William Gallashoz továbbította, aki aztán kialakította az 1-1-es, összesítésben 2-1-es végeredményt. A svéd bíró, Martin Hansson nem látta a szabálytalanságot. Henry a kezezést a lefújás után elismerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik