Élet-Stílus

A magyarok ismét legyőzték az olaszokat

A több egyiptomi hőst is felvonultató magyar U21-es válogatott bő egy hónappal az U20-as vb után került össze ismét az olaszokkal - ezúttal is a déliek húzták a rövidebbet.

Az egyiptomi 2-3-hoz képest egy lényegesen erősebb összetételű olasz csapat próbált szerencsét Győrben.

A korábbi együttesből mindössze a cserekapus Fiorillo, s a szintén a padon helyet foglaló Mustacchio ismerte testközelből is Némethéket, akik olyan ismert játékosok ellen kellett megmutassák, mint Santon és Balotelli (mindkettő Inter), illetve De Silvestri (Fiorentina). Az előzetesen beharangozottak közül a manchesteri Machedát a padra sem ültette le az olasz kapitány.

A magyar csapat nem teketóriázott sokat: remekül elkapta a rajtot az elején némileg tanácstalan kékmezesek ellen. Előbb Simon kavarta meg a védelmet, majd Németh esésénél intett továbbot a játékvezető.

A 16. percben aztán Clattenburg a középpontra mutatott, ugyanis Németh megszerezte a vezetést a magyar válogatottnak. Koman ívelt középre, az olaszok lescsapdája nem működött, így Angella röviden fejelte ki a labdát Simon elé. A támadó a csatártárshoz passzolt, aki tíz méterről nem hibázott.

Németh bolondítja Ogbonnát - húsz perc is elég volt a magyarnak (MTI)

Németh bolondítja Ogbonnát – húsz perc is elég volt a magyarnak (MTI)

Az első negyedóra magyar fölénye után kiegyenlítettebb lett a játék, sőt – Németh rosszul ért földet, így cserét kért. Öröm az ürömben, hogy az AEK támadójának sérülése nem bizonyult komolynak, a bokaszalagja csupán meghúzódott.

Szünetben Pierluigi Casiraghi alaposan leteremthette övéit, ugyanis egy lényegesen motiváltabb, és két helyen is megváltoztatott olasz csapat futott ki a gyepre – s Balotelliék berendezkedtek a magyar térfélen. Egyre veszélyesebbek lettek a vendégek akciói, az Inter csatára akár kétszer is betalálhatott volna, ám előbb a kapufa, majd Gulácsi remek mozdulata segített megtartani az eredményt.

A Chelsea-ben edződő Borini beállásával még veszélyesebbek lettek az olaszok, így Egervári Sándor cserélt. Simont Szakály váltotta, s a középpálya megerősítése üdvözítőnek bizonyult. Ismét „kétirányú” lett a játék, a megnőtt magyar vállalkozó kedvet egy Koman- és egy Elek-lövés – utóbbinál Mannone is igazolta, hogy remek kapus – jelezte, majd Lencse és Kádár összjátéka ígért többet.

Az olaszok elkedvetlenedtek, ellenben a hajrára a magyarok ismét úgy játszottak, ahogy az első negyedórában. Egy újabb Elek-lövés után Koman centerezéséről maradt le Lencse, majd a 88. percben ismét góllá ért a magyar fölény. Lázár jobboldali beadása után Lencse passzolt vissza Komannak, s az olaszországi légiós beállította a végeredményt. Győzelmével a magyar csapat ismét biztató pozícióba került, ellenben a négy meccs alatt négy pontot gyűjtő olaszok helyzete távolról sem rózsás.

u 21-es eb-selejtező, 3. csoport

Magyarország-Olaszország 2-0 (1-0)
Győr, 7 000 néző Vezette: Clattenburg (angol)
Gól: Németh (16.), Koman (88.)
Magyarország: Gulácsi – Lázár, Korcsmár, Szabó, Kádár – Gosztonyi (Varga R., 82.), Varga J., Koman, Elek Á. – Németh (Lencse, 21.), Simon (Szakály, 66.)
Olaszország: Mannone – De Silvestri, Angella, Ogbonna, Brivio (Mustacchio, 46.) – Schelotto (Barilla, 68.), Poli, Marrone, Santon – Balotelli, Marilungo (Borini, 46.).
Lövések: 14, illetve 10
Szögletek: 5, illetve 5
Lesek: 3, illetve 2

Az állás:
1. Wales 5 mérkőzés/13 pont, 2. Magyarország 4/9, 3. Olaszország 4/4 (4-5), 4. Luxemburg 6/4 (2-11), 5. Bosznia-Hercegovina 3/1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik