Élet-Stílus

Kinek adná a Puskás-díjat?

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) megalapította a Puskás-díjat, amelyet minden évben a legszebb gólt szerző - férfi vagy női - játékos kap majd meg. Mi egy kicsit előreszaladunk, és már most kíváncsiak vagyunk, hogy az olvasóink kinek ítélnék oda a díjat első alkalommal.

Öt gólt néztünk ki az idei termésből. Biztosan kimarad jó néhány emlékezetes találat, a teljesség igénye nélkül válogattunk az idei gólokból. Két magyar találatot is érdemesnek gondoltunk a listán való szereplésre, de a díj odaítélésénél 2008 júliusától 2009 júliusáig esett gólokat veszik majd figyelembe, így Kiss Máté és Bodnár László bombagólja csak jövőre kerülhet a jelöltek közé.

U20-as vébé:
Magyarország-Csehország 1-0 (Kiss Máté)



Bajnokok Ligája selejtező, 3. forduló, első meccs:
Levszki Szófia-Debrecen 0-1 (Bodnár)

Zlatan Ibrahimovic tavaly ősszel szerzett találata minden szempontból tökéletesen megfelel a kívánalmaknak. Idén nyáron a Barcelonához igazoló Inter-csatár egy éve a Bologna ellen lőtt kapunak háttal, sarokkal gólt, úgy hogy a labdát a levegőben találta el.

A Manchester United tavaly a BL döntőben szenvedett vereséget a Barcelonától. Cristiano Ronaldóék a finálé felé vezető úton többek között a Portót is kiejtették, a portugál aranylabdás bődületes, 35 méterről eleresztett bombájával.

Az elmúlt szezonban triplázó Barcelona több góllal is szerepelhetne a listán, nekünk végül a nem éppen a gólszerzésre szakosodott Yaya Touré találatára esett a választásunk. A spanyol kupadöntőben az elefántcsontparti középpályás a saját térfelén kapta meg a labdát, lerázott három védőt, majd 20 méterről kicentizte a jobb alsó sarkot. A meccset és a finálét 4-1-re nyerték a katalánok.

A következő gólban is „érdekeltek” a katalánok. A Chelsea elleni BL-elődöntőben a Barca a Chelsea-vel került össze. Az angolok Michael Essien gyönyörű kapáslövésével vezetést szereztek a Stamford Bridge-en, de végül Iniesta 93. percben érkezett góljával a spanyolok jutottak a fináléba.

A német bajnok tavaly súlyos, megalázó vereséget mért hazai pályán a Bayern Münchenre. A szezon gólkirálya, a brazil Grafite 4-1-es wolfsburgi vezetésnél kapta meg a labdát a bal szélen, középre cselezett, állva hagyott három védőt, majd sarokkal állította be a végeredményt.

A szavazás lezárult. Végeredmény itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik