Élet-Stílus

A magyarok nyerték a „flúgos futamot” az U20-as vb-n

A csehek elleni drámai csatán is túltett a magyar-olasz negyeddöntő az U20-as labdarúgó-világbajnokságon. A bíró négy piros lapot is kiosztott, a szövetségi edzőket is a lelátóra zavarta, miközben esett öt gól. A magyar válogatott a hosszabbítás után aratott 3-2-es győzelmével elődöntős az egyiptomi tornán.

A negyvenedik másodpercben büntetőhöz jutott a magyar válogatott, és a Németh Krisztián által kiharcolt büntetőt Koman Vladimir biztos lábbal értékesítette: a balra vetődő Vincenzo Fiorillo mellett a jobb alsó sarokba helyezett. Ha volt teher is a magyar csapaton, attól már a 2. percben megszabadult.

Tovább támadt, s felszabadultan, jól játszott Egervári Sándor legénysége, miközben Olaszország fiataljait érhetően megfogta a gyorsan bekapott gól. Az első 20 perc egyértelműen a magyar válogatotté volt, a félidő derekára azonban kigyengítettebbé vált a játék, s ekkor már az olaszoknak is akadtak helyzeteik.

Galéria

Galéria

Fiorillo kirúgása igencsak komoly veszélyt okozott az félidő hajrájában, miután Debreceni András belecsúsztatott a labdába, de az szerencsére elkerülte a magyar kapu bal alsó sarkát.

A szünet után fölényben játszott az olasz csapat, de ez sokáig csak a labdabirtoklásban mutatkozott meg, mivel jól zárt vissza magyar csapat, a riválisnak komoly lehetősége nem akadt.

Ellenben az egyik legígéretesebb magyar kontratámadás végén Koman akár el is dönthette volna a meccset, ha nem akarja feltétlenül Gosztonyi Andrást kihagyhatatlan helyzetbe hozni, így viszont tisztázott az egyik visszafutó az olasz védő.

A 83. percben egy nagyszerű kiugratást követően Antonio Mazzotta góljával 1-1-re módosították az állást az olaszok, akik a 71. perctől kezdve tíz emberrel futballoztak, majd az olasz egyenlítést követően kisvártatva Francesco Bininek is villant a piros lap.

A „kártyacsatának” ezzel még nem volt vége, Szekeres Adrián, valamint az egymással összeszólalkozó szakvezető, Egervári Sándor és Francesco Rocca is a kiállítás sorsára jutott. Egyik csapat sem akarta a tizenegyesekre bízni a döntést.
Még több kép

Még több kép

A hosszabbítás második félidejében aztán a magyarok jutottak vezetéshez Németh Krisztiánnak köszönhetően, aki Koman kiugratását követően, a kapust is kicselezve talált be. Alig egy perc elteltével Giacomo Bonaventura egyenlített, igen ám, de nem sokkal később nyolc emberre fogyatkoztak az olaszok.

Az őrült meccset Németh döntötte el a 117. percben. Az AEK Athén csatára a sárga lapjai miatt az elődöntőt eltiltása miatt kihagyó Koman újabb remek passza után mattolta az olaszokat. A magyar csapat a Dél-Koreát az alapidőben 3-2-re legyőző Ghánával találkozik a világbajnokság elődöntőjében.

Az elődöntőt érő gól

U20-as vb, Egyiptom, negyeddöntő:
Magyarország-Olaszország 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)
Szuez, Mubarak Stadion, v.: Ruíz (kolumbiai)
Gól: Mazzotta (82.), Bonaventura (113.), ill. Koman (2., 11-esből), Németh K. (112., 117.)
Kiállítva: Szekeres A. (90.), ill. Gentili (71.), Bini (83.), Albertazzi (115.)
Magyarország: Gulácsi – Szekeres A., Debreceni, Szabó J., Zámbó – Gosztonyi, Korcsmár (Takács, 79.), Kiss M. (Futács, 87.), Koman – Németh K., Simon A. (Dudás, 59.)
Olaszország: Fiorillo – Bini, Gentili, Albertazzi, Mazzotta – Della Penna (Bonaventura, 58.), Mazzarani, Calderoni, Raggio (Romizi, 66.) – Mustacchio, Misuraca (Eusepi, 46.)

Ghána – Koreai Köztársaság 3-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik