Élet-Stílus

Nyolc között a magyar válogatott

A magyar válogatott bejutott a legjobb nyolc közé a 20 éven aluliak egyiptomi labdarúgó-világbajnokságán, miután a keddi nyolcaddöntőben büntetőkkel legyőzte a cseh csapatot.

Jól kezdett a magyar csapat, Présinger szabadrúgásból a kapufát találta el. Szép támadásokat vezetett Egervári Sándor alakulata, ezeknek hamar meg is lett az eredménye: Kiss Máté jó 30 méterről lőtt hatalmas gólt. Ettől kissé felébredtek a csehek, és a 26. percben Vosahlik csúsztatásával egyenlítettek. A folytatásban is inkább a csehek irányítottak, de a szünetig újabb gól nem esett.

A fordulást követően is rendkívül kemény csatát vívott egymással a két együttes, de a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. A hajrában már egyik csapat sem kockáztatott, így jöhetett a hosszabbítás.

GALÉRIA

GALÉRIA

A ráadás elején már látszódott, hogy fáradt a magyar együttes, a csereként beálló Rabusic pedig egy visszafejelt labdát közelről a hálóba lőtt. A magyarok azonban nem adták fel, és a Németh által kiharcolt szabadrúgást Koman csodálatosan tekerte a kapu jobb oldalába (2-2). A hátralévő időben inkább a magyar védelemnek volt több dolga, de jól oldotta meg a feladatot, így jöhettek a büntetők.

Gulácsi már az első párban védett, az állás azonban a harmadik pár után – mivel a többiek nem hibáztak – ismét döntetlen volt, miután Szabó hibázott.

Az ötödik párban Gulácsi ismét védett, de Németh nem tudta továbblőni a csapatot… A következő körben Gulácsi újabb bravúrral másodszor is a továbbjutás közelébe vitte a csapatot, Balajti pedig már nem hibázott, így Magyarország a nyolc közé jutott.

A magyarok pénteken az olaszokkal találkoznak a negyeddöntőben. A két csapat tavaly július 23-án már összecsapott egymással, akkor a csehországi U19-es Európa-bajnokság elődöntőjében 1-0-ra az olaszok győztek.

u20-as világbajnokság nyolcaddöntő

Magyarország-Csehország 2-2 (1-1, 0-0, 1-1, 0-0) – büntetőkkel 4-3
Vezeti: Subkhiddin Mohd Salleh (malajziai)
Gól: Kiss (15.), Koman (98.) illetve Vošahlík (26.), Rabusic (92.)
Magyarország: Gulácsi – Dudás (Balajti 96.), Szekeres, Szabó, Présinger – Gosztonyi, Kiss, Simon Á. (Zámbó 60.), Koman Vladimir – Németh, Futács (Simon A. 60.)
Csehország: Vaclík – Celustka, Hosek, Lecjaks, Mazuch – Fabián (Zeman 85.), Marecek, Morávek, Vácha (Reznik 100.) – Chramosta (Rabusic 67.), Vošahlík

További eredmények:
Costa Rica-Egyiptom 2-0
Ghána – Dél-afrikai Köztársaság 2-1 hosszabbítás után
Koreai Köztársaság-Paraguay 3-0
Olaszország-Spanyolország 3-1

Szerda:
Brazília-Uruguay, Port Szaíd 16:30 ó
Venezuela-Egyesült Arab Emírségek, Szuez 16:30 ó
Németország-Nigéria, Szuez 20 ó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik