Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: Kolumbusz hajója a nappalinkban

A felfedező vezérhajójának, a Santa Mariának mahagóni bútor változatát készíti egy magyar műhely.

Bár eredendően nem vagyunk hajósnemzet, több tízezer vitorlás és motoros csónak van Magyarországon is forgalomban. A hajózásról mindig azt mondják életforma és nem csak sport vagy sznobéria. Azoknak, akik ezt végzetesen komolyan gondolják egy magyar designer csapat tervezett vitorlás hajó belső szerkezetét mintázó bútorzatot.
A könyvszekrény egy középkori hajó metszete, alsó részében CD és DVD tároló fiókok találhatók, felette pedig szabadon változtatható, beakasztható polcokat terveztek, valamint itt van mód a TV elhelyezésére is. A alsó szekrényelem fedlapja és a bútor tetőlapja a hajók tatjához hasonlóan íves felületű és teljes vastagságban csíkozott (tömör mahagóni és antiáris csíkok alkotják). A bútor hátlapján látható sínek és a fogantyúk a luxus yachtok stílusa szerint fényes réz felületűek.

Csúcsfogyasztó: Kolumbusz hajója a nappalinkban 1

A csapat a könyvespolc mellet egy íróasztalt is készít, amely olyan, mint egy luxus vitorlás hajó. Az előlapja mahagóni csíkokból áll, míg az asztallap mahagóni és antiárisz marketériával díszített. Az íróasztal különlegessége az árbócot szimbolizáló, tömör antiaris oszlop, amelynek teteje egy speciális szerkezet segítségével felemelhető és így előtűnik a tetőlap alatt található tároló rész. Az íróasztal nem csak a Santa Maria kollekció elemeként, hanem önállóan is hagsúlyos eleme lehet egy irodának, könyvtárszobának vagy nappalinak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik