Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: kalapács alatt a világ legnagyobb aranyérméje

Június 25-én árverezik el a világ legnagyobb aranyérméjét a bécsi Dorotheumban. Az érme, amelyen II. Erzsébet angol királynő portréja látható 100 kilogrammot nyom.

Korábban a Csúcsfogyasztóban:
Gyémántlabda félmilliárdért
Ujjlenyomat-azonosító kávéfőző
A világ legdrágább hegedűje

A 100 kilós és 53 centiméter átmérőjű gigantikus pénzérme a bécsi Szépművészeti Múzeumban volt látható, amely a világ egyik legjelentősebb és legnagyobb érmegyűjteményével rendelkezik.

A Guiness világrekordok könyvében is szereplő aranyérmére II. Erzsébet angol királynő hivatalos képmása került, a hátoldalára pedig Kanada jelképe, három juharfalevél.

Az impozáns aranyérme felemeléséhez legalább két férfi erejére van szükség. A Kanadában vert Maple Leaf különlegessége, hogy csakis a legtisztább és legfinomabb aranyból készült.

Az érmén szereplő érték – 1 millió dollár – jóval a jelenlegi aranyárfolyam alatt van. A kikiáltási árat az arany aktuális árfolyamához igazítják.

A Dorotheum aukciós házban több mint 200 éve árvereznek el történelmi érméket. Az 1 millió dolláros Maple Leaf június 25-én a gyémánt árverés keretében kerül kalapács alá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik