Élet-Stílus

A Barcelonáé a Szuperkupa – videó

A Bajnokok Ligájában címvédő Barcelona közepes teljesítményt nyújtva is két vállra fektette az UEFA-kupa-győztes Sahtar Donyeck együttesét. Az európai Szuperkupa sorsát a csereként beállt Pedro Rodriguez döntötte el a 115. percben.

A Barcelona a szezonban megszerezhető hat trófeából kettőt mát begyűjtött: a spanyol Szuperkupa után az európait is elhódította, miután hosszabbítás után két vállra fektette az UEFA-kupa utolsó kiírásának győztesét, az ukrán Sahtart.

A két csapat feledhető első félidőt produkált, a Barca ugyan fölényben játszott, de képtelen volt fogást találni a szervezett ukrán védelmen, csupán Lionel Messi lövése és Andrij Pjatov védése érdemel külön említését.

A szünet után is becsülettel mentek előre a katalánok, de játékukban feltűnően sok volt a hiba, a pontatlanság, ezzel együtt már az alapidőben eldönthették volna a kupa sorsát, Messi lövését és Thierry Henry emelését azonban védte Pjatov, míg Zlatan Ibrahimovic önző volt, és passz helyett inkább „eltörte” a labdát. A kontrákra hagyatkozó Sahtar futballjáról mindent elmond, hogy 90 perc alatt csak egyszer lőtt kapura.

A hosszabbításban mind a két kapusnak volt védenivalója. A csereként beállt Pedrónak a 115. percben sikerült túljárnia Pjatov eszén: Messi pazar átadása után 11 méterről a bal alsó sarokba küldte a labdát, így a Barcelona fennállása során harmadszor emelhette magasba az európai Szuperkupát.

Barcelona-Sahtar 1-0

A katalán együttes nem játszott jól, legalábbis messze elmaradt az előző szezonban mutatott teljesítményétől, ezzel együtt rászolgált a sikerre, mivel többet tett a győzelemért, mint az ukrán ellenfele, amely elsősorban a rombolással törődött.

„Nagyon jól oldotta meg a feladatát, szép gólt szerzett, ezzel győzelemhez segítette a csapatot ezen a rendkívül kemény meccsen” – dicsérte Pedrót Pep Guardiola, a Barca edzője.

Kollégája, Mircea Lucescu nem titkolta a csalódottságát: „Kicsit szomorú vagyok, mivel jó mérkőzést játszottunk, de elmaradt a büntetőpárbaj, holott rászolgáltunk erre a lehetőségre…”



Európai Szuperkupa:


Barcelona-Sahtar Donyeck 1-0 (0-0, 0-0, 0-0)

Monaco, 18 ezer néző, v: Frank De Bleeckere (belga)

Gól: Pedro (115.)

Sahtar Donyeck: Pjatov – Srna, Kucser, Csigrinszkij, Rat – Hübschman, Ilsinho, Gai (Kobin, 79.) – Fernandinho (Jadson, 79.), Willian (Aghahowa, 91.), Luiz Adriano

Barcelona: Victor Valdes – Daniel Alves, Piqué, Puyol, Abidal – Y. Touré (Busquets, 100.), Xavi, Keita – Ibrahimovic (Pedro, 81.), Messi, Henry (Krkic, 96.)

Győztesek:


5 alkalommal: AC Milan

3: Ajax Amsterdam, Liverpool, Barcelona

2: RSC Anderlecht, Juventus, Valencia

1: Manchester United, Dinamo Kijev, Nottingham Forest, Aston Villa, Aberdeen, FC Porto, Steaua Bucuresti, Mechelen, Parma, Chelsea, Lazio, Galatasaray, Real Madrid, Sevilla, Zenit

Ajánlott videó

Olvasói sztorik