Élet-Stílus

Meghalt az Espanyol kapitánya

Gyászol a katalán labdarúgás. Szombat este, szívroham következtében Firenzében elhunyt Daniel Jarque, az Espanyol Barcelona 26 éves csapatkapitánya.

A Bologna közleménye szerint az Espanyol csapatkapitányi szalagját alig egy hónapja megöröklő középső védőre eszméletlen állapotban találtak rá szobájában a csapat szállásául szolgáló Coviciana a hotelben. Kórházba szállították, de már nem tudtak segíteni rajta.

A játékos délelőtt részt vett a katalánok covercianói edzésén, ám azt követően rosszullétre panaszkodott, így a csapat vacsoráján sem vett részt. Este a barátnőjével beszélt telefonon, de a beszélgetés közben hirtelen elnémult. A gazzetta.it szerint a játékost szívroham érte.

Egyik csapattársa felment a szobájába, ahol a játékos eszméletlenül feküdt. A barcelonai egyesület orvosa, Cervera doktor CPR-el és defibrillátorral próbálta eszméletre téríteni, de nem járt sikerrel, akárcsak a pár perccel később a helyszínre érkező firenzei mentősök: az orvosok már nem tudták megmenteni az életét, annak ellenére, hogy órákig próbálkoztak.

„Az Espanyol játékosa szívroham következtében életét vesztette” – állt a klub hivatalos kommünikéjében. „Az Espanyol gyászol, ugyanakkor igyekszik mindenben segíteni egykori kapitánya hozzátartozóinak.”

Daniel Jarque  - 1983-2009 (MTI/EPA)

Daniel Jarque – 1983-2009 (MTI/EPA)

„Felfoghatatlan. Borzasztó. Vasárnap visszatérünk Barcelonába, ám Jarque nélkül. Az orvosok ugyanis addigra még nem végeznek a halál okát kutató boncolással” – nyilatkozta German de la Cruz klubigazgató a RAC1 rádiónak. „Jarque játékostársai sokkos állapotban vannak. Egyik pillanatban még velük volt, aztán eltűnt. Szörnyű.”

A vendéglátó Bologna elleni vasárnapra tervezett, illetve az azt követő Livorno elleni barátságos mérkőzéseket törölték. Jarque halála alig két évvel követte a spanyol labdarúgás korábbi tragédiáját – 2007. augusztus 28-án a sevillai Antonio Puerta a Getafe elleni találkozón vesztette életét.

Jarque, az Espanyol saját nevelése, a 2002-03-as bajnokságban jutott először szóhoz, de a 2000-es évek második felében robbant be a barcelonai csapat kezdőcsapatába. 2006-ban spanyol kupasikert ünnepelt övéivel, egy évvel később pedig az UEFA-kupa döntőjéig menetelt a katalánokkal – épp Puerta Sevillájával mérkőztek a fináléban. Júliusban a visszavonulását lebegtető Tamudo helyett őt választották az Espanyol csapatkapitányává.

Jarque állandó szereplője volt a korosztályos spanyol válogatottaknak, a nagy csapatban viszont még a debütálásra várt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik