Élet-Stílus

Ronaldo betalált, nyert a Real (videó)

A Real Madrid és a Juventus is győzött a Béke-kupa elnevezésű felkészülésű torna keddi játéknapján, előbbi - többek között Cristiano Ronaldo góljával - az ecuadori LDU Quitót, utóbbi a dél-korai Szöngnam Ilva csapatát fektette két vállra.

A Real Madrid a tavalyi klubvilágbajnokságon döntős LDU Quitóval csapott össze kedden a Santiago Bernabeu Stadionban. Cristiano Ronaldónak nem volt ismeretlen az ellenfél, hiszen a Manchester United alkalmazottjaként játszott a decemberi klubvilágbajnoki mérkőzésen, sőt, ő adta a gólpasszt a győztes találatot szerző Wayne Ronneynak.

A portugál ezúttal már betalált az ecuadori csapat hálójába, a második félidő elején az általa kiharcolt büntetőt váltotta gólra, ráadásul az ő lövése után kipattant labdát pofozta később a hálóba az állást 2-0-ra módosító Granero. A folytatásban potyogtak a gólok: sorrendben Danny Vera (2-1), Christoph Metzelder (3-1) és megint Vera (3-2) bólintott góltérően.

Real Madrid-LDU Quito 4-2


Ugyan helyzetei alapján akár egyenlíthetett is volna a dél-amerikai együttes, az utolsó szó a Realé, pontosabban a labdát egy kontra után közelről a bal alsó sarokba továbbító Álvaro Negredóé volt. A spanyolok örömébe ugyanakkor némi üröm is vegyült, miután a Lyontól igazolt francia Karim Benzema megsérült, bicegve jött le a pályáról a második félidő derekán.

A Real négy ponttal megnyerte az A csoportot, ezzel bejutott a négy közé, és az elődöntőben az A betűjelű kvartett élén végző Juventusszal vív meg pénteken.

Juventus-Szöngnam Ilva 3-0

A Juve simán „hozta” utolsó csoportmérkőzését, 3-0-ra győzte le a dél-korai Szöngnam Ilva csapatát. A fölényben játszó, sok helyzetet kialakító olasz csapat Vincenzo Iaquinta révén szerzett vezetést (a csatár közelről sodorta kapuba a labdát), majd a szünet után a Weder Brementől igazolt, zebracsíkos mezben először eredményes Diego duplázta meg az előnyt, miután 15 méterről a jobb alsó sarokba varázsolta a labdát.

A pontot az i-re Nicola Legrottaglie tette fel: a 70. percben egy formás támadás végén hat méterről fejelt a kapu bal oldalába.

Béke-kupa


A csoport:


Juventus (olasz)-Szöngnam Ilva (dél-koreai) 3-0 (1-0)


Gól: Iaquinta (40.), Diego (53.), Legrottaglie (70.)

Végeredmény:

1. Juventus (olasz) 6 pont
2. Sevilla (spanyol) 1 (1-2)
3. Szöngnam Ilva (dél-korai) 1 (0-3)

B csoport:

Real Madrid (spanyol)-LDU Quito (ecuadori) 4-2 (0-0)
Gól: Criastiano Ronaldo (48., 11-esből), Granero (52.), Metzelder (71.), Negredo (90.), ill. Vera (68., 85.)

Végeredmény:

1. Real Madrid (spanyol) 4 pont
2. LDU Quito (ecuadori) 3
3. al-Ittihad (szaúdi) 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik