Élet-Stílus

Brazil középpályást igazolt a Juventus

Hosszas huzavona után a Juventus újabb brazil középpályással erősített. A brémai Diego után a firenzei Felipe Melo is Torinóban folytatja pályafutását.

A Fiorentina védekező középpályásával kapcsolatban már hetek óta felmerült, hogy esetleg lecsap rá a nyáron komoly erősítéshez látó torinói egyesület, ám a közelmúltban az Arsenal is jelezte: szívesen szerződtetné a 26 éves játékost.

A piemontiak dolgát tovább nehezítette, hogy a brazil szerződést hosszabbított a toszkánokkal, így 25 millió euróra nőtt a kivásárlási ára.

Az Arsenal vezetősége kész volt megadni a firenzeiek által kitűzött összeget, míg a Juve az udinei Gaetano D’Agostino felé fordult – a megakadó torinói-firenzei tárgyalásokat végül Marco Marchionni „csereértéke” mozdította előre.

Melo remek idényt zárt (Ansa)

Melo remek idényt zárt (Ansa)

A Juventus 20 millió eurót és – a 4.5 millióra taksált – támadó középpályást ajánlotta a Violáknak, s a firenzeiek kaptak az ajánlaton: a torinói klub hivatalosan is megerősítette, hogy megszerezte Melót. A középpályás 29 alkalommal jutott szóhoz a Serie A legutóbbi idényében, s időközben válogatottá avanzsált: a brazil nemzeti csapatban februárban épp az olaszok elleni barátságos találkozón mutatkozott be.

„Remek hír. Örülök, hogy a Juventus tagja lehetek, és alig várom, hogy Torinóban játszhassak” – lelkendezett az ötéves kontraktusát szerdán aláíró, az együtteshez szabadsága után július 22-én csatlakozó dél-amerikai. „Komoly lehetőség van ebben a csapatban, a nyári erősítések következtében úgy érzem, a bajnokságban és a nemzetközi porondon is bárkivel felvehetjük a versenyt.”

Melo 2005-ben igazolt Európába, és az első években spanyol kiscsapatokban (Santander, Mallorca, Almeria) szerepelt. A 2007-08-as idényben tűnt fel az újoncként kiválóan futballozó Almeríában, ahonnan tavaly nyáron a Fiorentina csábította magához – 8 millió eurót fizetve érte.

a juventus a játékospiacon

Érkezett:
Diego (brazil, középpályás, Werder), Cannavaro (olasz, védő, Real Madrid), Almiron (argentin, kp., Fiorentina), Bianco (olasz, kp., Bari), Felipe Melo (brazil, kp., Fiorentina)
Tárgyalások:
Grosso (olasz, v., Lyon), Kolarov (szerb, v., Lazio), Pandev (macedón, csatár, Lazio)
Távozott:
Mellberg (svéd, v., Olimpiakosz), Nedved (cseh, kp., visszavonult?), Knezevic (horvát, v., Livorno), Ekdal (svéd, kp., Siena), Marchionni (olasz, kp., Fiorentina)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik