Élet-Stílus

Szétlőtték a görögöket az Iváncsik-testvérek

Megsemmisítő vereséget mért a görögökre a támadásban és védekezésben is világklasszis teljesítménnyel előrukkoló Iváncsik Gergő és Tamás vezérletével a magyar kézilabda-válogatott. Vasárnap a szlovákok ellen egy döntetlen is elég, hogy a csapat kijusson az Európa-bajnokságra.

A görögök négy játékosa gyomorrontás miatt nem játszhatott a találkozón, így részükről csak 12-en – egyetlen kapus – szerepeltek a jegyzőkönyvben. A magyarokhoz visszatért kis pihenője után Nagy László – ő kezdte a gólgyártást -, ám a bordasérüléssel kezelt Eklemovics változatlanul hiányzott.

Negyedóra alatt eldőlt

Kemény védekezéssel nyitott mindkét gárda, alig akadt lövőhelyzet, majd amikor a hazaiak rendezték soraikat, és a 7. percben elhúztak 4-1-re, a vendégek időt kértek. Ezzel sem mentek azonban semmire, mert a változatlanul jól védekező magyarok indításokból rendre betaláltak, főleg a két szélvészgyors szélső, Iváncsik Gergő és Tamás.

10 lövés, 9 gól - Iváncsik Gergő (mti)

10 lövés, 9 gól – Iváncsik Gergő (mti)

Negyedóra után 9-3 volt az állás, és még emberhátrányban is nőtt a különbség. A görögöknél szinte csak a német Bundesligában edződő Halkidisz volt veszélyes. Amikor már tetemes volt a hazai előny, jöhettek a cserék, ám ettől kicsit megakadt a gépezet, és nem nőtt tovább a 7-8 gólos különbség.

A pihenő után a görögök kétszer betaláltak, de ettől felébredt a rivális, és a 39. percben kétszámjegyű lett a különbség (22-12). A vendégeknél egyre jobban kiütközött a cserék hiánya, Kulurisz kapus az utolsó 20 percben sérülten játszott.

A magyaroknál továbbra is remekeltek az Iváncsik-testvérek, a gólpárbajukat végül az idősebbik Gergő nyerte 9-8-ra. A két szélső dobta a magyar gólok több mint felét, passzokkal tömték a társakat, és a védőfalban is szenzációsan játszottak.

A cserekapus pillanatai

Az addig jól védő Fazekas leült, jött Mikler, és gyorsan megfogott két hétméterest. Az 51. percben, 28-16-nál időt kértek a vendégek, de inkább pihenőre volt szükségük, semmint instrukciókra. Céljukat nem érték el, nem maradtak “tízen belül”, és a selejtezősorozatban a legnagyobb arányú vereségüket szenvedték el.

A képlet egyszerű a folytatásra: amennyiben a magyarok vasárnap pontot szereznek Szlovákiában, akkor kijutnak az Eb-re, vereség esetén viszont marad a keserű, hatalmas csalódást jelentő búcsú. Amennyiben a Hajdu-csapat nyerni tud Galgócon (Hlohovec), és a görögök esetleg legyőzik a már továbbjutott horvátokat, akkor a magyarok a csoportelsők, és kedvezőbb kiemelést kapnak a kontinensviadalon.

európa-bajnoki selejtező, 4. csoport

Magyarország-Görögország 32-19 (16-8)
Gól: Iváncsik G. 9, Iváncsik T. 8, Nagy L. 3, Ilyés 3, Schuch 3, Császár 3/1, Zubai 2, Putics 1, illetve Halkidisz 7, Naumidisz 4, Riganasz 4/3, Cimurtosz 1/1, Papadopulosz 1, Ananiadisz 1, Zampunisz 1

Állás:
1. Horvátország 12 pont/7 mérkőzés
2. Magyarország 10/7
3. Szlovákia 8/7
4. Görögország 6/7
5. Finnország 0/8
A csoport első két helyezettje jut ki a januári, ausztriai Eb-re.

Vasárnap:
Görögország-Horvátország, Komotini 15 ó
Szlovákia-Magyarország, Galgóc (Hlohovec) 16 ó (Sport1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik